Prancūzijos Meno ir literatūros ordinu (Ordre des Arts et des Lettres) apdovanojami asmenys, pasižymėję meno ir literatūros srityse. Pasak André Malraux, šis ordinas ne tik vertinamas, bet ir trokštamas daugelio menininkų, rašytojų ir kūrėjų. Ordinas pirmą kartą įteiktas 1957 m., o nuo 1963 m. yra nacionalinio ordino „Už nuopelnus“ dalis.

Prancūzijos Meno ir literatūros ordino riterio titulas 1995 metais buvo suteiktas žinomam Lietuvos režisieriui Juozui Miltiniui (po mirties), o 2009 m. ordino laureatu tapo ir režisierius Oskaras Koršunovas. Šiemet, už nuopelnus muzikos srityje, ordinu apdovanotas prof. Algirdas Vizgirda.

Apdovanojimas prof. A. Vizgirdai iškilmingai įteiktas per Lietuvos ir Prancūzijos diplomatinių santykių atgaivinimo dvidešimtmečiui skirtą minėjimą, surengtą Prancūzijos respublikos ambasados Lietuvoje ir Lietuvos respublikos Užsienio reikalų ministerijos. Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos Šokio teatre vykusiame renginyje dalyvavo žymūs Lietuvos (profesorius Vytautas Landsbergis, buvęs Lietuvos ambasadorius Prancūzijoje Osvaldas Balakauskas, Užsienio reikalų ministerijos viceministras Egidijus Meilūnas) ir Prancūzijos atstovai (ambasadoriai Philippe de Surmain ir François Laumonier, istorikas Yves Plasseraud).

Minėjimą vainikavo koncertas, kuriame grojo Lietuvos nacionalinės filharmonijos kolektyvai – Valstybinis Vilniaus kvartetas ir prof. Algirdo Vizgirdos vadovaujamas ansamblis „Musica humana“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją