Spektaklio režisierius – „šviežiausias“ Boriso Dauguviečio auskaro nešiotojas Artūras Areima, pelnęs jį už naujų sceninės išraiškos formų paieškas. Kasijaus vaidmenį kuria aktorius Tomas Rinkūnas, apdovanojimuose „nukryžiuotas“ kaip geriausio antraplanio vaidmens aktorius. „Julijus Cezaris“ nominuotas ir pagrindinėje, geriausio metų režisieriaus bei spektaklio nominacijoje.

„Noriu padėkoti antrajam savo mokytojui – Artūrui Areimai, kuris išmokė mane vaidinti“, - atsiimdamas apdovanojimą savo bendražygiui dėkojo Tomas Rinkūnas.

Paklaustas, ką jam reiškia pelnytas apdovanojimas, režisierius Artūras Areima buvo konkretus. „Pastebėjo, kad toks yra, kuris kažką daro, kuria, galbūt „užknisančiai“, bet toks ir yra mano siekis. Norisi išmušti tiek žiūrovą, tiek kritiką, tiek aktorių iš suvokimo ribos, priversti jį patį montuoti, kurti savo suvokimą, o ne rodyti kaip turėtų ar kaip neturėtų būti. Svarbiausia priimti teatrą ir priimti jį įvairų. Nereikia užsidaryti, nes būtent tuo teatras ir skiriasi nuo kitų meno šakų, kad jis plačiašaknis, beribis, žaismingas, žeidžiantis. Svarbu, kad teatras būtų gyvas, „nenusibezdėjęs“, - teigia Artūras Areima.

Kalbėdamas apie publiką, režisierius neskirsto jos į vieno ar kito miesto žiūrovus. Jam svarbiausia – jų dėmesys tam, ką mato. „Nežinau ar yra skirtumas tarp Vilniaus ir Kauno publikos. Yra skirtumas tarp gyvo bei smalsaus žiūrovo ir tarp tinginio pramogautojo, kuris, atėjęs i teatrą, galėtų ramiai valgyti cepelinus, gerdamas alų stebėti spektaklį ir toliau išsaugoti savo buką, nieko nesakantį veidą, kurį naudoja bendraudamas su kaimynu ar draugais. Man svarbu gyvos akys ir žingeidi siela“, - mintimis dalinasi „Julijaus Cezario“ režisierius.
Spektaklyje vaidina aktoriai Tomas Rinkūnas, Daumantas Ciunis, Tomas Kliukas, Paulius Ignatavičius, Tomas Stirna, Tadas Gryn. Muziką kuria bei gyvai atlieka Paulius Ignatavičius.

Spektaklio epicentre, vienoje erdvėje kartu su žiūrovais – šeši nieko neveikiantys, savo veiksmus tik imituojantys politikai. Jiems neįdomus realus šalies gyvenimas. Pažįstama situacija? Tuomet ateikite ir įsitikinkite patys, kiek spektaklyje yra tikros „dokumentinės“ medžiagos. „Julijus Cezaris“ – jau balandžio 21 dieną, 15 bei 19 valandomis, Girstučio kultūros centro salėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją