Žinoma žurnalistė, laidų prodiuserė Kultūros ministerijos garbės ženklu apdovanojama už ilgametį bei svarų indėlį ir ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai, už iniciatyvas ir kokybišką kultūrinę žiniasklaidą, inspiruojančią bendruomenę pozityviai veiklai, už asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką.

1985 m. Jolanta Kryževičienė, baigusi Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto Žurnalistikos katedrą, pradėjo dirbti Lietuvos radijo literatūros ir dramos redakcijoje atsakinga sekretore. Savo žurnalistinę veiklą pradėjo rengdama kultūros žurnalą „Kūryba“. 1991–1998 m. Lietuvos radijuje rengė laidą „Kviečia teatras“. 1993 m. kaip korespondentė užsienyje dirbo Šveicarijos visuomeniniame radijuje SRI. 1995 m. dalyvavo Vokietijos radijo DW koprodukcijoje apie Tomą Maną Nidoje. 1997 m. su radijo spektakliu „Imkit mane ir skaitykit“ dalyvavo radijo dramos festivalyje Kroatijoje „Prix Maric“. 1998 m. su radijo spektakliu „Babilono bokštas“ dalyvavo radijo dramos kategorijoje festivalyje „Prix Europa“ Berlyne. Nuo 1998–2014 m. rengė ir vedė tiesioginę informacinę dviejų valandų savaitinę laidą „Kultūros savaitė“.

2001 m. rengė radijo pasakojimus apie Lietuvą Vokietijos radijo stoties NDR žurnalui „Ostseemagazin“. Nuo 2003 m. Jolanta Kryževičienė tapo Lietuvos radijo programos „Klasika“ prodiuserė. 2007 m. su kolege Gailute Jankauskiene išleido radijo pokalbių knygą „Sėskim ir pakalbėkim“.

Tris sezonus J. Kryževičienė rengė ir vedė LRT Kultūros kanale televizijos kultūros pokalbių laidą „Naktinis ekspresas“, o šį sezoną rengia ir veda naują aktualių pokalbių laidą „Nes man tai rūpi“.

2014 m. Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną „LRT kultūra“ vedėja Jolanta Kryževičienė buvo išrinkta metų LRT „Kalbos grynuole“. Prizas žurnalistei įteiktas už taisyklingą kalbą, šmaikštumą ir sugebėjimą tiksliai, konkrečiai, aiškiai pateikti klausimus ar replikuoti interviu metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)