Mugės svečiai susipažins su 60 meno galerijų iš 12 šalių ir išvys papildomų reginių, o mugės viešnia Lenkija pristatys ryškiausias šalies meno galerijas ir institucijas.
Pasak „ArtVilnius‘16“ vadovės Dianos Stomienės, viena iš svarbių mugės dalių yra edukacija. „Manome, kad edukacija atlieka labai svarbią misiją. Tikiu, kad prisilietimas prie meno ir kūrybos proceso gali atverti naujų galimybių. Šiemet sukūrėme tokią programą, kuri bus įdomi ir vaikams, ir suaugusiems. Mugės lankytojų laukia gausybė kūrybinių dirbtuvių, paskaitų bei susitikimų su menininkais. Tai išskirtinė proga, nes vienoje vietoje bus tiek daug įtraukiančios veiklos“, – pasakojo D. Stomienė.

Šiemet edukacinėje programoje bus galima patikrinti dailės istorijos žinias ir dalyvauti protmūšyje „Lietuvos dailės ir architektūros istorija“. Menininkė Miglė Pužaitė mokys visus tušo liejimo, o Lina Itagaki supažindins vaikus su graffiti menu bei leis kūrybines mintis perteikti piešimu ant sienos. Beatričė Mockevičiūtė dirbtuvėse „Orlapis“ kvies stebėti pūkų judėjimą ir paišyti nuojautos žemėlapius.

Norintys iš meno mugės grįžti su savo kūrybos darbu kviečiami į Dalios Juodakytės „Spalvotos knygrišybos dirbtuves“, kuriose bus kuriamos individualios užrašų ir meninės knygutės. Justina Gražytė ir Dovilė Stasiulytė dirbtuvėse „Pagausiu, pagausiu!“ mokys, kaip pasigaminti sapnų gaudyklę, kad sapnai būtų patys originaliausi. Menininkės kvies ir į „Draugsytės apyrankės“ audimo dirbtuves. Savo kūrybiškumą mažiausieji atskleis popierinių ir tekstilinių maišelių dirbtuvėse, kuriose bus kuriami meniškiausi maišeliai.

Meno mugėje vaikai ir jų tėveliai prisilies ne tik prie tapybos, akvarelės ar grafikos technikų, bet ir susipažins su marmurinio popieriaus technika, architektūros subtilybėmis, susikurs namo maketą ar šviestuvą. „ArtVilnius‘16“ edukacinę programą parengė profesionalūs menininkai iš Vilniaus dailės akademijos, Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokyklos ir Jūratės Stauskaitės Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokyklos. Meno mugės lankytojams dirbtuvės nemokamos, priemonėmis rūpinasi rengėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)