Organizatorių teigimu, prieš dvejus metus didelio susidomėjimo sulaukęs „Arklio Dominyko pasakų festivalis“ šiemet auga dar labiau ir šventės svečius pradžiugins naujomis veiklomis, skirtomis visai šeimai.

Šiemet festivalis bus dar didesnis, o gausybė nemokamų pramogų tikrai sudomins tiek vaikus, tiek tėvelius. Pagrindiniu akcentu išlieka pasakų kūrimo sesijos, kuriose tėvai ir vaikai, padedant kūrėjams, galės susikurti savo pasaką, ją iliustruoti ir parsinešti namo.

„Pernai prasidėjusi ERGO ir „Arklio Dominyko pasakų festivalio“ partnerystė tęsiasi ir šiemet. Šeima – viena iš pamatinių mūsų vertybių, todėl mes remiame šį šeimoms skirtą festivalį. Savo darbuotojus taip pat kviečiame ateiti į festivalį kartu su šeimomis ir tikime, kad tokie renginiai prisideda prie gražesnės Lietuvos kūrimo,“ – teigia Saulius Jokubaitis, „ERGO Insurance“ SE Lietuvoje generalinis direktorius.

Šių metų pasakos bus kuriamos padedant atlikėjui ir aktoriui Giedriui Arbačiauskui bei rašytojui V. V. Landsbergiui.

Festivalio metu bus galima dalyvauti ir įsitraukti į diskusiją, kurią pristato Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija. Diskusijoje, po trumpo pranešimo, bus galima užduoti klausimus lektoriams– sako vienas iš pasakų šventės organizatorių SHOWART kūrybos studijos vadovas Artūras Trofimovas. Bus paliestos įvairios jaunoms šeimoms įdomios ir aktualios temos, griaunami nusistovėję mitai apie neigiamą žaidimų poveikį. Naudojant specialias asociacijos platformas ir panaudojant kūrybiškumą, bus kuriami žaidimai ir mokoma išnaudoti kūrybiškumo potencialą.

„Festivalis bus didesnis nei pernai, taigi pramogų pakaks ir pasakų šventėje jau dalyvavusiems, ir jos naujokams. Pavyzdžiui, sveikos gyvensenos mėgėjus kviesime burtis visą dieną veiksiančioje šeimų sporto ir sveikatingumo zonoje, kur tėvai ir vaikai galės išmėginti savo jėgas įvairiose „Impuls“ sveikatingumo klubo veiklose, treniruotėse“, – sako festivalio organizatoriai.

Pasak V. V. Landsbergio, turininga pasakų festivalio programa dėliojama pirmiausia atsižvelgiant į šios šventės tikslą – suburti šeimas ir paskatinti jas kurti.

„Pernai ir užpernai festivalio svečius žadėjome užkrėsti pasakų magija. Dalyvių reakcijos patvirtino, kad tikslą pavyko pasiekti, taigi ir toliau raginsime vaikus ir jų tėvus neįprastoje šventės aplinkoje ieškoti kūrybiškų sprendimų, drauge statant savo šeimos pasakų pasaulį“, – teigia festivalio idėjos autorius.

Šventės dalyviai pasakas galės užrašyti specialiose šiam festivaliui išleistose knygutėse, kad jau vakare tėvai savo mažylius galėtų džiuginti pačių sukurtomis istorijomis. Šventėje taip pat veiks „Nestle Baltics“ aitvarų kūrimo dirbtuvės. Susikūrę savo aitvarą, mažyliai su tėvais galės paskanauti kakavos ir kitų gardėsių.

„Arklio Dominyko pasakų festivalio“ organizatoriai ir toliau tęsia bendradarbiavimą su „Vilkyškių pienine“, kurios zonoje šeimynos vaišinsis gardžiais sūreliais, fotografuosis prie specialiai festivaliui įrengtos foto sienos ir, žinoma, leis laiką su visiems gerai pažįstamu Vilkyškių pieninės katinu.

„Piešti į pasakų festivalio knygelę norėsime kiekvienas, tačiau mes jau įsivaizduojame, kiek norinčiu bus paišyti ant automobilių. Vaikystės svajonės išpildys „InsChape Motors“, nes juk kiekvienas slapčia norėdavome „patobulinti“ tėčio taip mylimą automobilį vaikystėje“, – teigia SHOWART kūrybos studijos vadovas.

Kaip sakoma, žiemai ruoštis reikia vasarą, tai dalyviai darys kartu su „Dan Sukker“. Gamins uogienes, kuriomis žvarbų žiemos vakarą galės pasisaldinti arbatą. Taip pat, stiklainiai bus puošti šeimų kurtomis etiketėmis.

Atskleisti savo talentą bus galima kartu su „GyviTeatre“. Gal šiek tiek ir drebės kojos lipant ant scenos, tačiau tai bus verta, nes padedant profesionaliems aktoriams, bus sukurtas spektaklis, kuriame galės dalyvauti kiekvienas.

Renginio programą praturtins „Baltijos cirkas“ ir jų speciali akrobatikos programa. Scenoje savo muzikinius koncertus lankytojams surengs aktoriai ir atlikėjai Gediminas Storpirštis, Gedrius Arbačiauskas.

Batutus mėgsta visi. Tiek tėveliai, tiek jų mažyliai tryps, šokinės ir šėlios batutų zonoje. Tad, laukiame jūsų Arklio Dominyko pasakų festivalyje, liepos 9 dieną prie Baltojo tilto, Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI