Vilniaus mažojo teatro aktorės Valdos Bičkutės inicijuotas projektas pristato Lietuvos teatre visiškai naują, neįprastą improvizacinės poezijos spektaklį.

Pasak aktorės Valdos Bičkutės, „Šią idėją padovanojo garsi režisierė Mara Kimele. Ji papasakojo apie savo spektaklį „Eilės“, – tai mane sužavėjo, visad svarsčiau, KAIP šiandien skaityti poeziją? Šis literatūros žanras labai intymus, reikalaujantis aiškios artikuliacijos, tiek minties, tiek emocine prasme. Aš pati visada mėgau poeziją, tai man atrodo pats tiksliausias būdas susikalbėti, kai nori pasakyti savo vidinę tiesą, savo sielos būseną, kuri dažniausiai būna ne vienaprasmiška, banguojanti. Idėja improvizuoti spektaklį, kurti dramaturgiją iš eilėraščių „čia ir dabar“ išlaisvina nuo temų ir autorių apribojimų, leidžia literatūrinį žodį paversti gyvu, spontanišku, dialogo dalimi, reakcija. Tai išties unikali forma, pirmą kartą pristatoma Lietuvos teatre“.

Improvizacijos vakare dramaturgija, siužetas ir meninė kulminacija kiekvieną kartą gims naujai, bus kuriama iš poezijos čia ir dabar, žiūrovų apsuptyje. Projekto iniciatoriai išduoda, kad reikalavimas jų pasirinktai poezijai vienintelis – vakare skambės tik tai, kas iš tiesų artima kiekvieno atlikėjo širdžiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)