Kiekvieno aukciono rinkinys formuoja atitinkamą tematinį lauką, pateikiami nauji rakursai, praplečiantys ar papildantys žiūrovo meno konteksto išmanymą. Šį kartą, be marinos žanro pristatymo, atskiroje rubrikoje „In Focus“ Vilniaus aukciono rengėjai kviečia atkreipti dėmesį į skulptoriaus A. Mončio, tapytojų Prano Gailiaus ir Vytauto Kasiulio bei grafiko Žibunto Mikšio kūrybą Paryžiuje.

Tai kartu bendravę, kūrę ir rengę parodas Paryžiuje dailininkai. Šiame aukcione pristatoma keturių Paryžiaus bičiulių rubrika irgi yra savotiška jų bendra paroda, o drauge – pagarba kūrėjams, be kurių kūrybos Lietuvos dailė neturėtų vieno elegantiškiausių savo XX amžiaus istorijos puslapių.

Tradiciškai Vilniaus aukciono rinkinys išskaidomas į rubrikas „Lietuvos dailė“, „Lietuvos grafika“, „Kitų šalių dailė“ ir t. t. Šiose rubrikose pristatomi tokie kūrėjai kaip Antanas Gudaitis ir jo sangvina pieštas „Moters torsas“, Leonardo Gutausko, Povilo Ričardo Vaitiekūno, Lino Katino tapybos darbai. Rinkinyje galima atrasti ir Algimanto Švėgždos „Natiurmortą su vaisiais“ ar itin ekspresyvaus kolorito Jono Čeponio Aukštaitijos peizažą.

A. Švėgždos "Natiurmortas su vaisiais"

Iš viso Vilniaus aukciono rinkinį sudaro 169 paveikslai (aukciono lotai), o iš jų bent pusė reprezentuoja jūros, pamario ar Kuršių nerijos vietovių vaizdus. Tarp paveikslų, skirtų jūrai, žiūrovai atras Kazio Šimonio mariną, Jono Buračo, Solomono Teitelbaumo ir Nidos kolonijos dailininkų kūrinius. Pastarieji išsiskiria subtiliu, niuansuotu koloritu, romantine nuotaika.

Vilniaus aukciono ekspozicija veiks liepos 27-30 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją