Trečiadienį atidaromoje parodoje bus galima pamatyti fotografijų seriją, kurią autorius 35 metus kūrė šalia didžiųjų fotografinių ciklų "Lietuvos turguose", "Veterinarijos klinikose", "Vasara" ir kt. Pristatoma fotografijų serija atspindi lietuviškų laidotuvių tradiciją, kapinių ir atsisveikinimo su mirusiu temas.

Pasak fotografijos vertintojų, vyresnės kartos fotografas A. Macijauskas kartu su kitais žymiais mūsų fotomenininkais suformavo Lietuvos fotografijos mokyklą. Nuo ankstyviausių savo pasirodymų autorius garsėjo savo netramdoma, provokuojančia fotografija. A. Macijauskas yra parengęs ir išleidęs ne vieną nuotraukų albumą, surengęs per 30 autorinių parodų. Pastaraisiais metais sėkmingai vadovauja Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriui.

Tęstinis ciklas "Atmintis", nepaisant gedulingos ir niūrokos nuotaikos, išlaiko savitą A. Macijausko kūrybos braižą. Pradėjęs šią darbų seriją dar praėjusio amžiaus 7-ojo dešimtmečio pabaigoje, autorius nuolat sugrįžta prie šios liūdnos temos, suteikdamas atskiriems darbams ne pavadinimus, o tik serijos numerius. Laidotuvių ceremonija, kapai, antkapiniai paminklai sudaro unikalų Lietuvos kultūros paveldo dalį. Į ją fotografas žvelgia su rimtimi, pagarba, tačiau lieka ištikimas netikėtiems rakursams ir ironijos gaidelėms.

A. Macijausko fotografijų paroda "Atmintis. 1969-2003" Prospekto galerijoje Vilniuje veiks iki lapkričio 14 dienos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją