Taip atsitiko ir šį kartą: spalio 22 d. Asmik pasirodo operoje „Madam Baterflai“ Karališkojoje Švedų operoje Stokholme, 23 d. Vilnius City Operos „Trubadūre“, o jau 24 d. ryte repetuoja „Eugenijų Oneginą“ Maskvos Didžiajame teatre su žymiuoju režisieriumi D. Černiakovu.

Visi žinome, jog net ir didžiausiose pasaulio scenose dainuojantiems lietuviams grįžti į savo šalį – labai svarbu. Kaip ne kartą yra sakiusi pati Asmik – „Norisi grįžti ir pasidalinti su savo žmonėmis tuo, ką darai ir savo pažanga.“

Taigi spalio 23 d. vakaras bus ypatingas, kartu su Asmik į sceną lips Urugvajuje gimęs ir Argentinoje užaugęs tenoras Gastonas Rivero, savo karjerą pradėjęs JAV, o nuo 2005 metų pasirodantis svarbiose Europos operos scenose. Azučenos vaidmenį atliks gruzinų kilmės Mzia Nioradze, šį vaidmenį atlikusi ir Metropoliteno scenoje ir savo pasirodymu jau spėjusi sužavėti Vilniaus publiką kovo mėnesį.

Grafo di Lunos rolėje – artistiškasis Laimonas Pautienius, taip pat tik kelioms dienoms atvyksiantis namo iš Vokietijos. Tą patį vakarą publika išvys ir vieną geriausių šiandienos Lietuvos bosų – Tadą Girininką, bei sparčiai į pirmųjų solisčių gretas besiveržiančią Viktoriją Miškūnaitę.

A. Grigorian debiutinis Leonoros vaidmuo jau spėjo pelnyti Auksinio scenos kryžiaus nominaciją geriausios metų solistės kategorijoje. Nors, kaip viename interviu yra sakiusi dainininkė, ji savęs negalėtų įvardinti G. Verdi muzikos fane ir Leonora yra viena pirmųjų jos rolių šio kompozitoriaus operose, akivaizdu, jog iššūkiai sukuria tik dar geresnius rezultatus.

„Aš savyje neturiu to naivumo, kurį kiti mato Leonoroje, todėl ją tapau visiškai kitokią. Manau jos situacija šiandien yra artima mums visiems. Juk kasdien prie tavęs gali rikiuotis turtingiausi oligarchai, įtakingiausi vyrai, o tu vis viena išsirinksi statybininką. Naivumo tame aš nematau, net atvirkščiai: pagalvokite, tais laikais pasakyti, jog tu, aukštuomenės dama būsi su čigonu, ar „Otele“ Dezdemonai pasirinkti juodaodį, - tam reikia daug drąsos ir stiprybės“, - apie Leonoros vaidmenį yra pasakojusi Asmik Grigorian.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)