„Generolo Sena Karvė istorija“ pasakoja apie tai, kaip ne vienai skaitytojų ir televizijos žiūrovų kartai pažįstamas A. Čekuolis susiformavo kaip autorius ir žmogus. 82-ejų metų sulaukusio rašytojo gyvenimas sutapo su lemtingais Lietuvai laikotarpiais – Antruoju pasauliniu karu, vokiečių ir sovietų okupacijomis bei vėl atgauta nepriklausomybe. Anot jo paties, knygoje pateikiamas šių įvykių koncentratas, trumpi istorijos blyksniai.

„Rašiau tik apie dalykus, kuriuos pats mačiau ar patyriau. Mintys šiai knygai kaupėsi ne vienerius metus. Be to, anksčiau apie tokios atviros knygos pasirodymą negalėjau nė pasvajoti“, – teigia A. Čekuolis.

Autorius prisipažįsta, kad vis dar tenka išgirsti įvairių nuomonių, kodėl jam sekėsi dirbti užsienyje sovietiniais metais. A. Čekuolis žada atskleisti tiesą, kuri užkirs kelią įvairioms spekuliacijoms ir spėliojimams, bei kviečia skaitytojus ją sužinoti knygos skyriuje intriguojančiu pavadinimu „Ungurys KGB kumštyje“.

Antrojoje knygos dalyje nagrinėjamos šiuolaikinio pasaulio aktualijos, taip pat – tikri ir melagingi mitai. Pats A. Čekuolis dažnai per susitikimus su skaitytojais, kurie jau įpratę prie dvilypės jo knygų konstrukcijos, klausia, kas jiems įdomiau – jo patirtys, ar pasakojimai apie šiuolaikinį pasaulį. Pasirodo, dažnai dėl to net užverda karštos diskusijos, nes publika pasidalija į dvi skirtingas stovyklas.

„O man kaip rašytojui didžiausias džiaugsmas turėti galimybę atrinkti istorijos geluonis. Kalbėti apie tai, kas įdomu, apie ką dar nebuvo pasakota, šnekėti apie mitus, kurie įsitvirtinę žmonių galvose, kaip aš pats juos suprantu“, – sako A. Čekuolis.

Knyga „Generolo Sena Karvė istorija“ skaitytojams bus pristatyta Vilniaus knygų mugės metu, kur jie turės galimybę net dukart susitikti su jos autoriumi. Vasario 20 d., Bičiulių dieną, į susitikimą A. Čekuolis kvies kartu su laidų vedėju Vytaru Radzevičiumi ir LRT vyriausiąja režisiere Asta Einikyte. Jo metu ne tik pristatys naują savo kūrinį, bet ir diskutuos apie svarbiausius šiuolaikinio pasaulio reiškinius. Rašytoją bus galima išvysti ir vasario 22 d., Nekasdienių pasimatymų dieną, LRT studijoje, kur Rašytojų kampe jį kalbins kolega Andrius Tapinas. 

„Generolo Sena Karvė istorija“ – jau 6-oji Algimanto Čekuolio knyga, kurią išleidžia „Alma littera“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)