Paklaustas, kodėl būtent taip nusprendė paminėti savo jubiliejų, A. Latėnas prisipažino, kad su jo asmeniu šie poezijos skaitymai tėra mažai susiję.

"Savęs nesureikšminu, - DELFI pasakojo A. Latėnas. - Tiesiog norėjau pristatyti A.Strazdo-Strazdelio rinkinius, kuriuos paruošiau šiems - Tarmių metams. Iki metų pabaigos norėčiau išleisti poeto poezijos skaitymų kompaktinį diską."

Žiūrovai A. Latėno jubiliejaus vakarą turėjo progos išgirsti teatralo skaitomus poezijos rinkinius. "Šis projektas - dar tik įpusėja. Kai kuriuos eilėraščius dar teko skaityti iš lapo", - prisipažino A. Latėnas,
beveik 40 metų pasišventęs Jaunimo teatrui.

Paklausus, kodėl pasirinko būtent šio poeto eiles, aktorius neslėpė, kad pasirinkimą nulėmė tai, jog tiek A.Stazdas, tiek jis pats yra kilę iš to paties krašto - Aukštaitijos. "O kadangi šie metai yra Tarmių metai, tai ir Strazdelio poeziją pasirinkau skaityti aukštaitiškai", - sakė jubiliatas.

A. Latėnas scenoje sukūrė apie 30 įsimintinų vaidmenų Dalios Tamulevičiūtės ir Eimunto Nekrošiaus pirmuosiuose spektakliuose. Tiek pat režisavo spektaklių įvairiuose Lietuvos teatruose, išugdė ir į teatrą atvedė tris aktorių kartas.

„Aktoriaus gyvenime yra labai daug svarbių dalykų. Kuo daugiau metų prabėga, tuo sunkiau sau įrodyti, kad esi aktorius. Apginti savo profesiją, išsaugoti jos prestižą prieš patį save, prieš teatrą – tai svarbiausia. Vieną sykį staiga gali dingti tavo profesinis pašaukimas. Labai sunku jį prarasti, lengva pasiduoti kompromisui su tuo, kas prieštarauja tavo sąžinei, prigimčiai ir įsitikinimams, meninei ir grynai žmogiškajai pozicijai“, - įsitikinęs A. Latėnas.

A. Latėno jubiliejaus akimirkos Jaunimo teatre - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)