Padedami profesionalios animatorės Sandros Latanauskaitės vaikai kurs savąją Trijų Karalių istorijos versiją. Tam jie pritaikys sustabdyto kadro animacijos techniką: animuojami ir pakadriui fotografuojami žaislai bus sumontuoti į animacinį filmuką, kurį vaikai išvys iškart po „Karlsono kino“ seanso „Kai Kalėdų senelis nukrito į žemę“.

„Per dirbtuvėles bus lavinama vaikų vaizduotė, mokomasi logiškai dėlioti vieną veiksmą po kito, apgalvoti scenografiją. Sustabdyto kadro animacija yra viena populiariausių animacijos technikų tarp vaikų, nes ja paprasta naudotis. Ypač ji tinka mažiems vaikams, kurie dar nemoka piešti“, - pasakojo S. Latanauskaitė.

Sekmadienį animacijos dirbtuvėlėse lauksiančių vaikų laukia ypatinga staigmena – visi dirbtuvėlių dalyviai gaus kvietimus į neseniai duris atvėrusį pirmąįį Žaislų muziejų Lietuvoje. Jame apsilankę vaikai ne tik išvys daugybę originalių ar net unikalių žaislų, sužinos įdomių faktų apie juos, bet ir galės juos pačiupinėti, išbandyti.

Pasak su vyru Žaislų muziejų įsteigusios Indrės Jovaišaitės-Blaževičienės, dar tik mėnesį gyvuojantis muziejus nesiskundžia populiarumu: į jį plūsta lankytojai, o apsilankę išeiti nenori nei vaikai, nei suaugusieji. Čia gausu žaislų nuo 1932 m. iki šių dienų: lėlių, mašinėlių, įvairių interaktyvių, taip pat mąstymo reikalaujančių loginių žaislų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją