Talentingiausi ir kūrybingiausi Holivudo režisieriai rungsis dėl prestižinės „Auksinio liūto“ statulėlės seniausiame pasaulyje kino festivalyje, kuris šiuo metu išgyvena pakilimą. Šis festivalis vėl vertinamas kaip apdovanojimų kino pramonėje pranašas.

Mokslinės fantastikos drama „Gravitacija“, komedija „Žmogus-paukštis“ ir pernai pristatytas pagal realius vaikų tvirkinimo faktus sukurtas filmas „Sensacija“ po sėkmingo pasirodymo Venecijoje sugebėjo pelnyti ir „Oskarus“. Tad nenuostabu, kad šių metų festivalyje susirinko išties daug talentingų kino kūrėjų, mano festivali meno vadovas Alberto Barbera.

Kalbėdamas su „Reuters“ korespondentu ir stebėdamas, kaip rengiamasi festivaliui, jis taip pat paminėjo, kad šiais metais ketinama parodyti nemažai dėmesio vertų filmų.

Venecijos kino festivalyje bus demonstruojami ir JAV, ir bendradarbiaujant su kitomis šalimis sukurti darbai. Festivalio atidarymo filmas – tai Damieno Chazelle muzikinė komedija „La La žemė“, kuriame pagrindinius vaidmenis atlieka R. Goslingas ir E. Stone. Filme, kurio įvykiai rutuliojasi Los Andžele, pasakojama džiazo pianisto ir aktorės karjeros siekiančios gražuolės meilės istorija.

„La La žemė“ – tai filmas, apie kurį visi kalba, – sako žurnalo „Variety“ kino kritikas Jay Weissbergas. – Žmonės paprastai nelinkę pripažinti, kad mėgsta miuziklus, visgi miuziklai mėgstami.“

Į repertuarą taip pat įtraukta įtempto siužeto mados kūrėjo Tomo Fordo drama „Nakties gyvūnai“ ir Deniso Villeneuve mokslinės fantastikos juosta „Atvykimas“. Abiejuose filmuose išvysime Amy Adams. Bus parodyta ir M. Gibsono „Pjūklo ketera“.

Su nekantrumu laukiama ir dviejų pirmųjų Paolo Sorrentino režisuoto televizijos serialo „Jaunasis popiežius“ serijų. Šiame filme J. Law sukūrė konservatyvaus, daug rūkančio iš JAV kilusio pontifiko Pijaus XIII personažą.

„Visi mano, kad jis [popiežius] bus liberalesnių pažiūrų, o pasirodo jis labai konservatyvus – tam tikra prasme dabartinio popiežiaus Pranciškaus priešingybė... Išties puiki koncepcija“, – komentuoja kino kritikas J. Weissbergas.

Šalia įvažiavimo pastatytos betono konstrukcijos, kad būtų lengviau kontroliuoti eismą. Iki rugsėjo 10-osios truksiančio festivalio lankytojai buvo patikrinti saugumo pareigūnų.

„Juk po visų Europoje kilusių teroro išpuolių saugumas tapo vienu iš svarbiausių klausimų“, – sako A. Barbera. Jis taip pat pridūrė, kad bus stengiamasi, jog priemonės, kurių teks imtis, kuo mažiau atkreiptų festivalio dalyvių dėmesį.

Ketinama atidaryti naują renginiui skirtą kubo formos kino teatrą. Jis pastatytas tuo metu, kai A. Barbera vėl ėmėsi festivalio vadovo vaidmens 2012-aisiais metais. Jis iš karto užsibrėžė tikslą sugrąžinti festivaliui buvusią šlovę ir prestižą.

Festivalio organizatoriai atsisakė rengti antradienį planuotą iškilmingą vakarienę. Toks sprendimas buvo priimtas iš pagarbos kone 300 aukomis tapusių žmonių po praeitą savaitę centrinę Italijos dalį supurčiusio žemės drebėjimo.

„Rengiamas festivalis yra kultūrinis reginys ir mes neketiname to pamiršti, bet turime išreikšti solidarumą dėl žemės drebėjimo aukų“, – sako A. Barbera.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)