Šešių dalių BBC serialui, kurio siužete dominuoja meilė, seksas, kovos ir intrigos, žavesio suteikia pribloškiantys fonai, galintys konkuruoti su dramatišku scenarijumi.

Šis serialas buvo filmuojamas virtinėje Rytų Europos vietų, įskaitant rūmus, muziejus ir net vieną universitetą. Kad atgaivintų 1300 puslapių užimančią istoriją, prabangiuose, istoriniuose pastatuose dirbo 750 aktorių ir kitų darbuotojų.

„MailOnline“ kelionių skyrius pristato savo vadovą, kaip šio serialo filmavimo vietose galite pasinerti į L. Tolstojaus romano pasaulį. Viena iš kelionių krypčių nurodoma Lietuva ir smulkiai aprašoma ne tik kiek kainuoja skrydys į mūsų šalį, bet ir ką bei kur rasti, norint pasivaikščioti BBC pristatyto serialo herojų keliais.

Lietuvoje yra nemažai „Karo ir taikos“ filmavimo vietų, ypač Vilniuje ir aplink jį. Daugelį jų laisvai gali aplankyti šio serialo gerbėjai. Mūšiai buvo filmuojami Lietuvos laukuose, kurie buvo paversti istoriniais karo laukais.

Dalis epizodų taip pat buvo nufilmuoti Vilniaus universitete, Pranciškonų rūmuose, Merkinės dvare, Lietuvos rašytojų sąjungoje ir Lietuvos liaudies buities muziejuje po atviru dangumi – Rumšiškėse.

Tokia informacija pateikiama užsienio turistams:

Ką pamatyti? Aukštai virš Vilniaus stūkso Gedimino pilis ir jos įspūdingas raudonų plytų bokštas, esantis viršutinėje dalyje. Šis istorinis objektas, pirmą kartą iš plytų pastatytas 1409 metais, tapo viena iš serialo filmavimo vietų. Anksčiau pilis buvo medinė.

Turistams, norintiems apsilankyti didingame bokšte ir pilyje, teks pakloti tik kelis eurus. Pilyje taip pat įsikūręs muziejus.

Nuo bokšto, stūksančio pačiame miesto centre, atsiveria įspūdingas miesto vaizdas. Norėdami sužinoti daugiau informacijos, apsilankykite Vilniaus turizmo svetainėje.

Šv. Mikalojaus bažnyčia yra Vilniaus Senamiestyje ir taip pat buvo pasirinkta kaip viena iš serialo filmavimo vietų. Kadaise šis religinis pastatas buvo vienintelis, kuriame vyko pamaldos, ir buvo pastatytas dar prieš tai, kai šalis priėmė krikščionybę (remiantis istoriniais duomenimis, tai seniausia Vilniaus bažnyčia, įsteigta dar Gedimino laikais į Lietuvą pakviestiems amatininkams ir pirkliams - DELFI).

Klasikinis raudonų plytų gotikinis eksterjeras išliko beveik toks pat, koks ir buvo statybų pabaigos dieną, tačiau bažnyčios interjeras per daugelį šimtmečių buvo ne kartą renovuojamas.

Kaip nuvykti? Nuskristi į Lietuvos sostinę Vilnių nėra brangu. „Skyscanner“ nurodo, kad vienpusis lėktuvo bilietas į Vilnių kainuoja nuo 25 svarų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)