Šiame filme K.Dunst vaidino Džastiną, prislėgtą moterį, kuri pastebi naują planetą – Melancholiją – pakibusią danguje jos vestuvių naktį. Neįtikėtinas filmo vaizdinis išpildymas ir išskirtinių aktorių (be K.Dunst vaidina Kieferis Sutherlandas, Charlotte Gainsbourg, Alexanderis ir Stellanas Skarsgardai, Charlotte Rampling bei Johnas Hurtas) kolektyvas pavertė naujausią L.von Triero darbą vienu sėkmingiausių per visą jo karjera.

Kritikai pabrėžė, esą gaila, kad Kanų kino festivalyje puikų dano kūrinį užgožė režisieriaus replikos apie Hitlerį.

Už atvirumą vertinama aktorė K.Dunst papasakojo portalui Indiewire.com, kaip jai sekėsi dirbti su L.von Trieru, kokius įspūdžius jai paliko Melancholijos planeta ir Kanų kino festivalis.

„Kanuose buvo smagu. Žinoma, nebuvo lengva, sunkiai suvokiau, kaip daug visiems tai reikš. Mano laimėjimas – kažkas siurrealaus. Jaučiau daug jausmų ir niekada nepamiršiu tos akimirkos. Ji tikrai ne Larso tipo“, – juokėsi K.Dunst, šiemet Kanų kino festivalyje paskelbta geriausia aktore.

Šviesiaplaukę pasirinko atsisakius ugningai ispanei

Žiniasklaidoje buvo pasirodžiusi filmo kūrybinės grupinės patvirtinta informacija, kad pagrindinis vaidmuo „Melancholijoje“ turėjo tekti garsiai ispanų aktorei Penelopei Cruz, to neneigė ir K.Dunst. „Taip, ačiū tau, Penelope Cruz, kad nesiėmei šio filmo“, – šmaikštavo ji. Išties, aktorei džiaugtis yra ko – šis filmas ne tik jai atnešė prestižinį apdovanojimą Kanuose, bet ir, kritikų teigimu, įsirėš atmintin kaip vienas ryškiausių vaidmenų per visą jos karjerą.

K.Dunst pasakojo, kad L.von Trierui ją parekomendavo du bičiuliai režisieriai – danų kino kūrėja Susanne Bier ir amerikietis Paulas Thomas Anderson. „Gavau iš Larso elektroninį laišką ir atrodė, kad viskas sutarta, tereikėjo man sutikti. Dievinu, kai viskas šitaip paprasta“, – sakė aktorė. P.Cruz dalyvavimo šiame projekte atsisakė dėl to, kad ją labiau sudomino ketvirtoji „Karibų piratų“ dalis.

Aštuoneriais metais jaunesnė K.Dunst sutiko nedvejodama. „Pamačiau Larso von Triero vardą ir sutikau. Itin retas dalykas moteriai gauti tokį vaidmenį. Labai mažai režisierių, galbūt tik L.von Trieras ir Pedro Almodovaras, kurie yra itin garsūs ir kuria filmus, kurių pagrindinės herojės moterys. Larsas man vienintelis kūrėjas, kurio herojės gali daryti bet ką, tai taip žavu. Dažniausiai sudėtingus, keistus ir pamišusius vaidmenis jis duoda vyrams, prisiminkite „Antikristą“, – neslėpdama žavesio „Melancholijos“ kūrėju bėrė aktorė.

Nors sklandė kalbų, kad L.von Trieras kone kankina ir terorizuoja savo filmų aktorius, K.Dunst tikino, kad taip nėra. „Kai pasikalbėjome „Skype“, pamaniau – jis toks mielas ir drovus! Jis siunta, kai taip sakau, nes sako, kad taip griaunu jo įvaizdį. Bet mes su Larsu išties puikiai sutariam ir filmuodamasi neturėjau nė bėdelės“, – linksmai pasakojo ji.

„Melancholijos“ planetą iš arti Lietuvos kino teatruose visi norintys gali pamatyti jau nuo šio penktadienio, gruodžio 2-osios.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją