Tuo trapu Sylvesteris Stallone buvo pagerbtas išpirka, skelbia „Reuters“.

Dėl blogiausio filmo „Auksinės avietės“ kovos po šešias nominacijas gavę filmai „Fifty Shades of Grey“, „Pixels“, „Jupiter Ascending“ („Jupiterė. Pabudimas“) ir komedija „Paul Blart: Mall Cop 2“ („Prekybos centro kietuolis“), taip pat keturias nominacijas pelnęs „Fantastic 4“ („Fantastiškasis ketvertas“).

Gėdingos, bet humoristinės „Auksinės avietės“, įsteigtos 1980 metais, laikomos atsvara prestižinei Holivudo „Oskarų“ ceremonijai. „Auksinių aviečių“ laimėtojams įteikiama auksiniais dažais apipurkšta avietės statulėlė, verta maždaug penkių dolerių.

S. Stallone, kuris praėjusi savaitę už atgaivinto Rokio Balboa vaidmenį filme „Creed“ („Krydas: gimęs kovoti“) pelnė savo pirmąjį „Auksinį gaublį“, yra nominuotas „Auksinės avietės“ išpirkimo apdovanojimui, kuris teikiamas daugkartiniam „aviečių“ čempionui, tapusiam pretendentu į garbingą apdovanojimą.

Dėl šio apdovanojimo jis varžysis su Willu Smithu, nominuotu už vaidmenį filme „Concussion“ („Galvos sutrenkimas“), aktore bei režisiere Elizabeth Banks, nominuota už filmo „Pitch Perfect 2“ („Aukšta klasė 2“) režisūrą, ir siaubo filmų kūrėju M. Nightu Shyamalanu, kuris po virtinės nesėkmių sukūrė hitu tapusį siaubo filmą „The Visit“ („Viešnagė“).

„Auksinių aviečių“ laimėtojus internete renka 900 narių turintis „Auksinių aviečių“ komitetas, kurio nariu galima tapti sumokėjus mokestį, prasidedantį nuo 40 dolerių.

„Auksinių aviečių“ teikimo ceremonija tradiciškai vyksta Holivude likus vienai dienai iki „Oskarų“ ceremonijos, tačiau jų laimėtojai retai atvyksta pasiimti prizo.

Amžinas „Auksinių aviečių“ numylėtinis A. Sandleris, šiems apdovanojimams nominuojamas penkis metus iš eilės, šiemet į „Auksines avietes“ pretenduoja už blogiausio aktoriaus vaidmenį filme „Pixels“ ir už blogiausią aktorių porą – Adamą Sandlerį ir bet kurią batų porą – iš filmo „The Cobbler“ („Batsiuvys“), kuriame pasakojama apie batsiuvį, galintį stebuklingai persikūnyti į taisomų batų savininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)