Taigi, kas dar liko už filmo, vadinamu romantiškiausia metų istorija, kadrų?

1. Idėja sukurti šį filmą režisieriui Richardui Curtisui gimė prieš 12 metų.

2. Atlikti pagrindinį vaidmenį filme buvo kviečiama aktorė Zooey Deschanel, tačiau dėl su kitais projektais nesuderinamų filmavimo grafikų moteris atsisakė vaidinti.

3. Į filmo „Laiko tiltas“ aktorių atranką, kurioje pirmą sykį susitiko su režisieriumi Richardu Curtisu, aktorius Domhalas Gleesonas atvyko tiesiai iš filmo „Ana Karenina“ filmavimo aikštelės. Nugrimuoto, didele barzda papuošto vyro režisierius nepažino, tad aktorių atranką vedę specialistai vargais negalais įtikino R. Curtisą, jog tai tikrai D. Gleesonas.

4. Pagrindinį vaidmenį filme atlikusi aktorė Rachel McAdams – kelionių laiku veteranė. 2009-aisiais kartu su Ericu Bana moteris atliko pagrindinį vaidmenį filme „Keliautojo laiku žmona“ (angl. „The Time Traveler‘s Wife“).

5. Prieš daugelį metų, kuomet režisieriui gimė idėja sukurti šį filmą, darbinis jo pavadinimas buvo... „Keliautojo laiku mergina“! 2009-aisiais kinus pasiekus filmui panašiu pavadinimu, R. Curtisas buvo priverstas filmui ieškoti naujo pavadinimo.

6. Iš pradžių Richardas Curtisas ketino būti tik šio filmo scenaristu, režisieriaus kėdę perleisdamas kitam režisieriui, tačiau pastarojo paieškoms užtrukus, režisūros ėmėsi pats.

7. „Laiko tiltas“ – ketvirtasis bendras režisieriaus ir scenaristo Richardo Curtiso bei aktoriaus Billo Nighy projektas.

8. Filmo gerbėjai netruko „Laiko tilto“ pakrikštyti „Šerlopoteriada“, kadangi pagrindinius vaidmenis čia atliko filmų „Šerlokas Holmsas“ bei „Haris Poteris“ žvaigždės R. McAdams ir D. Gleesonas.

9. Kuriant filmą „Laiko tiltas“ režisierius Richardas Curtisas neteko abiejų savo tėvų, tad filme ypatingai didelis dėmesys skiriamas šeimai bei tėvų – vaikų santykiams.

10. Scena, kurioje į svečius netikėtai užgriūna R. McAdams įkūnijamos herojės Merės tėvai, o Timas imasi pasakoti apie jų su Mere santykius ir seksą – aktoriaus D. Gleesono improvizacija.

11. Kino pramonės užkulisiuose R. Curtisas vadinamas žmogumi, po kurio prisilietimo filmai virsta auksu. Filmai, ties kuriais dirbo garsiausias Didžiosios Britanijos scenaristas nominuoti 5 Auksiniams Gaubliams bei kone dešimčiai Oskarų, o jų surinktų pajamų sąskaitose puikuojasi šešiaženkliai skaičiai. Analitikai prognozuoja, jog ilgai lauktas režisieriaus filmas „Laiko tiltas“ gali patekti į pačių pelningiausių 2013-ųjų metų romantinių komedijų sąrašus.

12. Reklaminės filmo „Laiko tiltas“ kampanijos metu režisierius R. Curtisas žurnalistus tikino, jog tai – paskutinis jo režisuotas filmas. Vyras tikina norintis daugiau dėmesio skirti kino dramaturgijai bei šeimai.

13. R. Curtisas prisipažįsta, jog vos pradėjęs scenaristo karjerą koncentravosi į vienišus, meilės ieškančius personažus. „Rašiau apie tai, ką neseniai buvau išgyvenęs pats, tačiau dabar suaugau, o mane jaudina ir daugelis kitų problemų – tėvų ir vaikų santykiai, brolių ir seserų gyvenimai, skirtingų kartų bendravimas, tad visa tai sudėjau į filmą „Laiko tiltas“, - teigia režisierius.

14. Muzikinis filmo garso takelis – laikmečių ir žanrų mišinys, kuriame vietą rado net kaimyninė Rusijoje prieš dešimtmetį kultine buvusios grupės T.A.T.U. daina „All The Things She Said“.

15. Aktorės R. McAdams teigimu, romantinės komedijos sąvoka filmui „Laiko tiltas“ yra pernelyg siaura – „ „Laiko tiltas“ yra kur kas daugiau nei tradicinė romantinė komedija. Čia šeimos drama pinasi su romantine istorija, ją lydinčiomis komedijinėmis situacijomis bei nepamirštama kalbėti apie tradicines žmogaus ir šeimos vertybes“, - tikina aktorė.

Pagrindinis istorijos veikėjas, 21-erių Timas (akt. Domhnall Gleeson) netikėtai sužino iš tėvo paveldėjęs neįtikėtiną dovaną – gebėjimą keliauti laiku bei reikiamu metu pakoreguoti praeitį. Apie moterišką šilumą svajojančiam jaunuoliui gimsta idėja susirasti merginą. Štai taip į jo gyvenimą pasibeldžia Merė (akt. Rachel McAdams), tačiau netrunka paaiškėti, jog gyvenime ne visuomet galima viską pakeisti, o kiekvienas neatsakingas poelgis gali turėti aibę pasekmių...
Šiltas ir romantiškas filmas „Laiko tiltas“ apie šeimą, meilę, keliones laiku ir mažyčius gyvenimo džiaugsmus kinuose jau nuo rugsėjo 27 dienos.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją