Šis HBO serialas jau turi devynias statulėles iš praėjusio savaitgalio kūrybinių „Emmy“ ceremonijos, per kurią būna apdovanojami daugiausia užkulisiniai žmonės, ir bendrai per kelerius metus yra sukaupęs 35 „Emmy“ – daugiau nei bet kuris kiras draminis serialas.

Kai per iškilmingą šio sekmadienio vakaro ceremoniją Los Andželo centre bus išdalyti pagrindinių kategorijų „Emmy“, „Sostų karai“ aplenks 37 statulėles turintį, ilgaamžį komišką serialą „Freizeris“ (Frasier), prognozuoja ekspertai.

HBO saga apie kilmingas dėl sosto kovojančias šeimas yra laikoma favoritu geriausios dramos kategorijoje, teigiama interneto svetainėje „Gold Derby“, kurioje surenkamos ekspertų prognozės.

„Sostų karams“ taip pat prognozuojami geriausio antrojo plano aktoriaus, geriausios antrojo plano aktorės ir režisūros kategorijų „Emmy“, be to, geriausio dramos scenarijaus kategorijoje jie nedaug atsilieka nuo kibernetinio saugumo trilerio „Mr Robot“.

Jeigu apdovanojimai bus išdalyti taip, kaip planuojama, „Sostų karai“ būtų daugiausiai apdovanojimų pelnęs pasakojamasis serialas nuo 1949 metų, kai buvo išdalyti pirmieji Televizijos Akademijos apdovanojimai.
„Manau, kad „Sostų karai“ bus didelis laimėtojas „Emmy“ vakarą“, – sakė Debra Birnbaum, pramogų industrijos žurnalo „Variety“ vykdomoji redaktorė televizijai.

„(Turint omenyje) visas nominacijas, kurias jis turi tose penkiose kategorijose, jis atsiims mažiausiai tris trofėjus ir pasieks rekordą“, – sakė ji.

Visų laikų „Emmy“ laureatų sąrašo viršūnėje yra NBC komiškas šou „Saturday Night Live“, turintis 44 apdovanojimus.

Prognozuojama „The People vs OJ Simpson“ šlovė

FX serialas „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story“ turi 13 nominacijų – daugiau nei bet kuris kitas šou – ir jau laimėjo keturis „techninius“ „Emmy“.

Jo pergalė ribotos trukmės serialo kategorijoje yra laikoma užtikrintu dalyku, o Sarah Paulson ir Courtney B.Vance‘as turėtų būti apdovanoti už kovojančių advokatų Marcios Clark ir Johnnie Cochrano įkūnijimą.
Sterlingui K.Brownui prognozuojamas apdovanojimas geriausio antrojo plano aktoriaus kategorijoje, o Scottas Alexanderas ir Larry Karaszeski pirmauja scenaristų kategorijoje, kur trys iš šešių nominuotų epizodų yra iš „The People v. O.J. Simpson“.

„Davėme tą scenarijų keliems žmonėms. Mūsų prodiusavimo partneriai ir studija reagavo tikrai pozityviai, tad pasakėme: „O, šaunu“. Tačiau niekad nežinai, ar dalykas taps hitu. Visi, kas taip sako, yra melagiai“, – pasakojo S.Alexanderas.

FX pripažinta šnipų drama „Amerikiečiai“ (The Americans) per sekmadienio ceremoniją, kurią ves komikas Jimmy Kimmelas (Džimis Kimelas), gali pateikti netikėtumų, nes kai kas lažinasi, kad Matthew Rhysas (Metjus Rysas) ir Keri Russell (Keri Rasel) gali laimėti geriausio dramos aktoriaus ir geriausios dramos aktorės kategorijose.

Lažybininkai K.Russell laiko trečiąja šiose itin atkakliose varžybose ir prognozuoja, kad Robin Wright (Robin Rait) iš „Kortų namelio“ (House of Cards) šiemet įveiks praėjusių metų Violą Davis (Vajolą Deivis) iš „Kaip išsisukt padarius žmogžudystę“ (How to Get Away with Murder).

„Beveik tiek pat dramatiškumo yra lenktynėse dėl geriausio dramos aktoriaus (vardo)“, – sakė „Gold Derby“ redaktorius Tomas O'Neilas.

„Kaip ir Robin Wright, jos kolega Kevinas Spacey niekada nėra gavęs „Emmy“, bet dabar jis turi padorias galimybes prasiveržti ... Tačiau „Mr. Robot“ žvaigždė Rami Malekas pirmauja“, – sakė jis.

Kanalų kovoje daugiausiai nominacijų – nors ir mažiau nei pernai – turi amžinas favoritas HBO.
Didžiausia išankstine „Emmy“ sėkme gali džiaugtis „Fox“ padalinys FX: kanalas pelnė iš viso 56 nominacijas, ir tai yra naujas rekordas bazinei kabelinei televizijai.

Keturias valandas truksianti ABC transliacija prasidės 16 val. vietos (pirmadienį 2 val. Lietuvos) laiku, reportažais nuo raudonojo kilimo „Countdown to the Emmy Awards: Red Carpet Live“. Pati apdovanojimų įteikimo ceremonija turi prasidėti maždaug po valandos.