Lapkričio 14 d., šeštadienį, Nacionalinėje dailės galerijoje vyksiantis renginys suburs kino profesionalus, siekiančius pokyčių kino industrijoje, ir jaunus talentus, trokštančius gilinti savo žinias ir dirbti su pasaulyje pripažintais režisieriais, prodiuseriais bei pardavimo agentais iš Skandinavijos ir Vakarų Europos.

Šių metų renginys yra skirtas projekto vystymo ir parengiamųjų darbų temoms, aprėps prodiusavimo kūrybiškumą, skirtingų projektų valdymą režisūros srityje ir sėkmingą filmų pardavimą.

Šiemet „Scanoramos krypčių“ renginyje su tobulėti siekiančiais Lietuvos kino industrijos profesionalais ir naujokais, savo žiniomis bei patirtimi dalinsis svarbiausius pasaulio kino apdovanojimus pelnę režisieriai ir prodiuseriai bei lektoriai, dėstantys Oksfordo universitete, Londono nacionalinėje kino akademijoje ir Londono MET universitete.

Vienas šių lektorių – „Oskaro“ laureatas iš Didžiosios Britanijos – režisierius Matas Kirkby. Garbingą apdovanojimą jis pelnė už šiemet geriausiu trumpametražiu filmu pripažintą 20 minučių dramą „Telefono skambutis“ (The Phone Call, 2015).

Prieš kurdamas filmus, M. Kirkby pripažinimą pelnė kaip talentingas reklamų ir muzikos klipų kūrėjas. Jo darbų sąraše – reklamos „Nike“ ir „PlayStation“ kompanijoms, taip pat muzikiniai klipai sukurti devynių „Grammy“ statulėlių laureatei Adele, britų grupėms „Muse“, „Basement Jaxx“ ir kitiems. „Scanoramos“ krypčių“ konferencijoje M. Kirkby pasakos apie savo kelią link „Oskaro“, ir klausimų atsakymų sesijoje dalins patarimus, kaip dirbti, jog apie tave išgirstų visas pasaulis.

Dar vienas renginio lektorius iš Didžiosios Britanijos – Gavinas Humphries’as, prodiuserių kompanijos „Quark Films“, kuriančius kino ir televizijos filmus, įvertintus Kanuose, „Sundance“ ir kituose kino festivaliuose, įkūrėjas. Jis „Krypčių“ dalyviams pasakos apie kūrybiško prodiusavimo ypatumus ir atskleis kūrybinio proceso paslaptis iš prodiuserio perspektyvos.

Skandinavijoje lyderiaujančios pardavimų kompanijos „Trust Nordisk“ pardavimo agentė Silje Nikoline Glimsdal atskleis, ko ieško kino pardavimo agentai. Su filmų pardavimo kultūra bei tendencijomis supažindins ir prodiuserių kompanijos „Cotton Reel Entertainment“ įkūrėjas James’as Cottonas iš Jungtinės Karalystės, o sėkmės kriterijus filmo rinkodaroje atskleis kompanijos „Taskovski films LTD.“, platinančios dokumentinius ir vaidybinius filmus, įkūrėja Irena Taskovski iš Londono.

„Scanoramos krypčių“ metu dalyviai drauge su lektoriais turės galimybę dalyvauti pristatymuose, paskaitose, ir diskusijose bei kartu ieškoti naujų idėjų ir Baltijos kino vizijos. Renginys vyks anglų kalba.

Norintys dalyvauti industrijos konferencijoje „Scanoramos kryptys“, kviečiami registruotis iki lapkričio 11 d. Registracijos formą galima rasti www.scanorama.lt/forumas

Europos šalių kino forumas „Scanorama“ šiemet vyks lapkričio 5–22 dienomis, Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją