Lietuvos, Latvijos ir Estijos kino kūrėjai savo darbus gali registruoti ČIA.

„Naujasis Baltijos kinas“ kasmet ieško įdomiausių naujų kino vardų ir darbų. Tai viena svarbiausių „Scanoramos“ programų padedanti ne tik rasti talentingus kino debiutantus, bet ir iš arčiau pažvelgi į tai, kuo šiandien kvėpuoja naujasis Baltijos šalių kinas“,– teigia „Scanoramos“ meno vadovė Gražina Arlickaitė.

Konkursinė trumpametražių filmų programa „Naujasis Baltijos kinas“ siekia ne tik atrasti, bet ir paskatinti geriausius ir perspektyviausius Baltijos šalių talentus. Konkurso laureatas, išrinktas kompetentingos tarptautinės žiuri, apdovanojamas „Vilniaus kino klasterio“ įsteigtu prizu – 10 000 eurų vertės kino aparatūros nuomos paslaugomis būsimam kino projektui.

Įvertinamas ir geriausio lietuviško trumpametražio filmo autorius – jam atitenka Audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacijos „AVAKA“ įsteigtas 3 000 eurų vertės piniginis prizas. Programos nugalėtojai skelbiami lapkričio mėnesį, per iškilmingą festivalio „Scanorama“ uždarymo ceremoniją.

Pernai „Naujojo Baltijos kino“ konkurse varžėsi 14 filmų – 5 lietuviški darbai, 6 estų režisierių filmai ir 3 trumpametražiai iš Latvijos. Konkurso laureatus rinko kompetentinga tarptautinė žiuri: žiuri pirmininkas – kino kritikas Neilas Youngas, rašantis kino apžvalgas tokiems leidiniams kaip „The Hollywood Reporter“, viena įtakingiausių ir svarbiausių Norvegijos kino režisierių bei scenarisčių Anja Breien ir Liubeko Šiaurės šalių kino dienų meno vadovė Linde Fröhlich.

Pernai pirmą kartą konkurso istorijoje geriausiu programos trumpametražiu filmu buvo išrinktas lietuvių darbas – Austėjos Urbaitės filmas „Tiltai“. Šis filmas triumfavo ir geriausio lietuviško trumpametražio kategorijoje.

Šiemet filmų registracija į „Naujojo Baltijos kino“ konkursinę programą vyks iki rugpjūčio 20 d. Joje laukiami Lietuvoje viešai dar nerodyti, ne anksčiau kaip šių metų sausio 1 d. sukurti filmai, kurių trukmė neviršija 35 minučių. Registracija vyksta ČIA.

Šiemet Europos šalių kino forumas „Scanorama“ vyks lapkričio 3–20 dienomis, Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją