"Dvigubus žingsnius" įkvėpė prancūzų menininko ir rašytojo Francois Augieras (1925-1971), kuris ištapė dykumoje esančio karinio bunkerio sienas ir leido jam nugrimzti į smėlį, biografija.

Vertinimo komisija, kuriai pirmininkavo JAV aktorė, "Oskaro" laureatė Frances McDormand, vaidinusi filme "Fargas" (Fargo), geriausiu režisieriumi išrinko Graikijoje gimusį Filipą Citą (Filippos Tsitos) - už jo trilerį "Neteisingas pasaulis" (Adikos kosmos). Šio filmo žvaigždė Antonis Kafecopulas (Antonis Kafetzopoulos) buvo paskelbtas geriausiu aktoriumi.

"Neteisingas pasaulis" - tai istorija apie policininką, kuris padeda nusikaltėliams, kol pats yra įpainiojamas į nužudymo bylą ir pradeda abejoti savo teisingumo idėjomis.

Specialusis žiuri prizas atiteko prancūzų aktorei ir režisierei Julie Delpy (Žiuli Delpi) - už jos velionei motinai dedikuotą juostą "Le Skylab".

Apdovanojimas "Dvigubiems žingsniams", kuriuos kritikai įvertino nevienodai, kai kam sukėlė nuostabą, ypač dėl to, kad favoritu buvo laikomas japonų režisieriaus Hirokazu Koreedos (Hirokadzaus Koreedos) filmas "Aš noriu" (Kiseki) apie kovo mėnesį Japoniją užklupusį cunamį. Pastarasis filmas buvo apdovanotas už geriausią scenarijų.

J.Delpy filme "Le Skylab" su humoru pasakojama šeimos kronika, o pagrindinis jo autobiografinio scenarijaus akcentas yra skirtingi politiniai įsitikinimai ir pirmosios šeimos jaunimo meilės.

Geriausios aktorės apdovanojimas atiteko ispanei Mariai Leon už darbą Benito Zambrano (Benito Sambrano) filme "Miegantis balsas" (La voz dormida). Jame ji vaidina jauną moterį, turinčią padėti savo seseriai, uždarytai Francisco Franco (Fransisko Franko) kalėjime.

Oficialioje konkursinėje programoje buvo iš viso 16 filmų, o ją pradėjo "Įsibrovėliai" (Intruders) su britų aktoriumi Clive'u Owenu (Klaivu Ouvenu).

C.Owenas buvo tarp nedaugelio didžiųjų garsenybių, atvykusių į 59-ąjį San Sebastiano festivalį, kurio rengėjams teko verstis skurdžiu biudžetu.