Prodiuseris Rubenas Dišdišjanas Rusijos žiniasklaidai tikino, kad filmas „Sparnai“ bus atsakas „Saulėlydžio“ sagai. Nes filmą režisuos E. Vėlyvis, Lietuvoje sukūręs juostą, kuri pagal populiarumą ir pelną aplenkė „Įsikūnijimą“.

Naujienų portalui DELFI interviu davęs šiuo metu Maskvoje dirbantis E. Vėlyvis neslėpė, kad „Saulėlydžio“ sagos jis netgi nėra matęs. Tačiau režisierius neabejoja, kad jo sukurtas pirmasis fantastinio žanro filmas 3D formatu sulauks išskirtinės sėkmės.

– Po „Redirected“ sėkmės daug kas jums pranašavo ateitį Holivude. Tačiau keliai nuvedė į Rytus. Papasakokite apie pasiūlymą iš rusų kino kūrėjų. Ar ilgai svarstėte prieš jį priimdamas ir kas nulėmė galutinį jūsų pasirinkimą?

– Tam tikra prasme Holivudas labai panašus į Maskvą. Kaip ir Amerika, Rusija taip pat yra suš...ta imperialistė... Turiu pasiūlymą ir iš ten, bet galimybės leidžia rinktis ten, kur įdomiau.

– Kaip režisierių iš Lietuvos priėmė vietiniai aktoriai, kūrybinė grupė? Kaip naujoje šalyje pavyko aklimatizuotis jums pačiam?

– Aš nesu naujokas Rusijos rinkoje. Dalis žmonių mane jau žino iš ankstesnio projekto. Turiu gerą komandą, man patinka dirbti su profesionalais.

E. Vėlyvio kuriamas rusiškas filmas "Sparnai"

– Ar labai skiriasi rusų ir britų, australų aktorių darbo specifika?

– Skirtumas mokyme. Kino meno statymo metodika yra universali.

– Filmo „Sparnai“ biudžetas – apie du milijonai eurų. Sakykite iš patirties, kaip nuo juostos biudžeto priklauso filmo kokybė?

– Labai daug, tą žino kiekvienas režisierius, bet visada būna išimčių.

– Ar esate matę „Saulėlydžio“ sagą, su kuria neretai lyginamas naujausias jūsų filmas ir kaip vertinate tokio žanro filmus?

– Atvirai, man nepatinka „Saulėlydis“ ir visos bereikšmės seilės, bet man buvo iškeltas uždavinys sujungti „Men In Black“ su „Twilight“ .Tikiuosi, kad tai pavyks.

– Filmavimo aikštelėje vaikštote pasipuošęs marškinėliais su užrašu „Proud to be Lithuanian“ („Didžiuojuosi būdamas lietuviu, – angl.), kuriuos puošia Hanibalo Lekterio kaukė. Kaip į tai reaguoja vietiniai ir, apskritai, kur tokius marškinėlius gavote?

– Tai draugo Dariuko Vaičekausko dovana. O rusams nusispjauti, ką tu ten nešioji.

E. Vėlyvio kuriamas rusiškas filmas "Sparnai"

– Kaip ilgai dar viešėsite Rusijoje ir kada numatoma „Sparnų“ premjera? Kokį populiarumą šiam filmui prognozuojate kaip jo kūrėjas?

– Premjera numatoma kitų metų rudenį. Tai mano pirmas 3D fantastinio žanro filmas, kuris Lietuvoje pasirodys panašiu metu. Tai bus fenomenas – fantastinio žanro trilerį 3D formatu kuria ir lietuviai!

– Kadangi filmavimo darbai jau įsibėgėjo, galbūt jau galite pasakyti, ar ateityje dar norėsite prisiliesti prie fantastikos?

Taip! Statysiu „ZERO 3D“.

E. Vėlyvio kuriamo rusiško filmo "Sparnai" užkulisiai - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)