Charizmatiškas ir žinantis, ko nori režisierius, jau virš metų dirbantis Maskvoje, kiekvienu savo filmu sugeba vis labiau nustebinti žiūrovą ir sukelti audringų reakcijų laviną. Nuo pat pirmųjų darbų – trumpametražio „Matvaju“, kriminalinių komedijų „Zero“ ir „Zero 2“ – E. Vėlyvis ėjo drąsių sprendimų ir tabu laužymų keliu. Bet tai jam atnešė pripažinimą tiek publikos, tiek kino kritikų, vertintojų tarpe: už „Zero 2“ scenarijų ir „Redirected / Už Lietuvą!“ filmo montažą buvo apdovanotas „Sidabrine gerve“, abu šie filmai buvo įtraukti į keletą „Sidabrinės gervės“ nominacijų.

Kadras iš filmo „Nakties sergėtojai“

Lietuvos žiūrovui E. Vėlyvis kūrė daugiau socialinės potekstės filmus, parodydamas tikrovę sutirštintomis spalvomis. Lyg koks Quentinas Tarantino ar Tomas Tykweris žarstė rupius dialogus, sumaišytus su smurto ir kraujo scenomis.

Kraujo netrūksta ir „Nakties sergėtojuose“, tik tai – jau fantastinio žanro rėmuose kuriama istorija apie slaptose tarnybose dirbantį kurjerį, padedantį kontroliuoti kraugeriškų antgamtinių būtybių veiklą. Filme vieną pagrindinių vaidmenų atlieka Rusijos kino žvaigždė Leonidas Jarmolnikas ir sovietinio kino numylėtinio Olego Jankovskio anūkas Ivanas Jankovskis.

„Nakties sergėtojų“ filmavimas

Lietuvoje „Nakties sergėtojų“ premjera numatoma rugsėjo pradžioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)