Duodamas interviu žurnalui „Entertainment Weekly“ režisierius B.Birdas tvirtino, jog šis darbas jam suteikė neįkainojamos patirties, mat privertė į kiną pažvelgti kitu kampu. Anot režisieriaus, animacijos pliusas (ir tuo pačiu minusas) yra tas, kad laisvai kontroliuoji kiekvieną filmo kadrą. Dirbdamas vaidybinės juostos filmavimo aikštelėje negali tiesiog sukeisti kadrų vietomis ar pradėti filmuoti kitu kampu teigdamas, jog taip viskas atrodo daug geriau. Jau iš anksto privalai aptarti, kokie medžiai bus matomi herojų fone, kokio pločio žymes paliks pro šalį važiuojantis automobilis ir koks jis bus – senas ar naujas? „Tai – papildomi kūrybiniai rūpesčiai, kurių išvengdavau kurdamas animacinius filmus. Tačiau bendravimas su gyvais aktoriais su niekuo nesulyginamas“, - tvirtino režisierius B.Birdas.

Režisierius pripažino, jog veiksmo juostos „Neįmanoma misija. Šmėklos protokolas“ filmavimo darbai buvo itin sunkūs. „Filmas persisunkęs efektingomis veiksmo scenomis, tačiau mes nenaudojome jokių specialiųjų efektų ir todėl beveik visus triukus atliko patys aktoriai, kaskadininkai, o kūrybinei grupei teko gana sunkūs pasiruošimo filmavimui darbai“, - pasakojo režisierius B.Birdas

B.Birdas pabrėžė, jog beveik visus filme matomus triukus aktorius Tomas Cruise atliko pats. „Jis – adrenalino fanatikas, privertęs mus ne kartą išsižioti iš nuostabos“, - tvirtino režisierius. Jis pridūrė, jog filmavimo komandai manant, kad vienai ar kitai scenas reikės pasitelkti dublerių ir kaskadininkų pagalbą, Tomas, po eilinio sudėtingo triuko, įžengdavo šviesdamas savo plačia šypsena ir klausdavo, ką jam reikės daryti sekančioje veiksmo scenoje. „Garbės žodis, tai neįtikėtina“, - nuoširdžiai stebėjosi B. Birdas.

Ankstesnes filmo „Neįmanoma misija“ dalis režisavę Brianas De Palma, J.J. Abrams bei Johnas Woo filmuose paliko savo pėdsaką. Kiekvienas jų stengdavosi pranokti pirmtaką didindamas veikėjų, egzotiškų vietų, kuriose vyksta veiksmas, skaičių, įpindamas daugiau veiksmo ir specialiųjų efektų. Sprendžiant iš kino apžvalgininkų pastebėjimų ir internete pasirodžiusios pirmosios filmo vaizdo medžiagos, režisierius B.Birdas užsimojo pranokti tris pirmąsias filmo dalis ir sukūrė itin stilingą bei dinamišką filmą.

Po teroristų atakų Kremliuje, JAV prezidentas organizuoja operaciją kodiniu pavadinimu „Šmėklos protokolas“ ir apkaltina Neįmanomos misijos pajėgas prisidėjus prie sprogimų Rusijoje.

Itanas Hantas (akt. Tom Cruise) ir naujoji jo komanda apkaltinami sprogimais Rusijoje ir siunčiami į Vašingtoną, kur bus teisiami kaip tarptautiniai teroristai. Vienintelė išeitis – bėgti ir slėptis, bandant atkurti gerą savo organizacijos vardą tarptautinėje arenoje. Grupelė atkakliausių darbuotojų priversti būti itin atsargūs – pagavus nors vieną jų visi bus apkaltinti organizuota teroristų grupuote, siekiančia pradėti branduolinį karą. Itanas priverstas dirbti su buvusiu Neįmanomos misijos agentu Brandtu (akt. Jeremy Renner), kuris apie Itaną žino daug daugiau, negu Itanas norėtų...

Slapta misija pasaulio ir Lietuvos kinuose prasideda gruodžio 16 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją