Pirmą kartą milžiniškame sporto centre įrengtoje ekzpocijoje pristatomi lietuvių darbai, tarp kurių - ir menininkės Emilijos Škarnulytės būsimojo dokumentinio filmo „Energijos sala“ ištraukos.

„Pagrindinė mano filmo lokacija – Lietuva bei man kultūriškai artimas Baltijos regionas. Po ilgų tyrinėjimų užsienyje jaučiu, jog būtent dabar, vykstant geopolitiniams pasikeitimams, yra pats įdomiausias laikas poetiškai pažvelgti ir gilintis į nematomas didžiausių Baltijos regiono energijos gamybos industrijų sandaras. Labai džiaugiuosi, kad šį kartą mano domėjimosi sritys – geologija ir archeologija, bei keliami klausimai idealiai atliepia Baltijos pavilijono pasirinktai tematikai ir aš turiu galimybę savo darbą pristatyti net iki lapkričio mėnesio pabaigos veiksiančioje ekspozicijoje. ”

Dokumentinis filmas „Energijos sala“ - tai tarsi archeologijos ekspedicija iš ateities į paprastam žmogui neprienamas vietas: į uždarytus tuščius branduolinius reaktorius, tebepulsuojančias geotermines jėgaines, į įšalusius naftos terminalus. Žmogaus ten nebėra, ekspedicijos metu randami tik artefaktai, liekanos, tebedirbantys tušti branduolinių reaktorių valdymo kambariai, įjungti ekranai. Filme, komponuojant operatyvinius vaizdus, peizažus, industrines erdves, post-sovietinės architektūros liekanas ir naujausias technologijų vaizdus, netiesiogiai kalbama apie smurtą, apie troškimus, apie nesibaigiantį žmonijos godumą ir emocijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją