Kaip kurti gerą vienos minutės filmą šįkart pasakoja du patyrę trumpų filmų, reklamų ir muzikinių vaizdo klipų autoriai. Rimantas Lukavičius, kūrybinės firmos KORB režisierius. Jo kraityje nemažai įspūdingų reklamų ir vaizdo klipai Jurgos dainai “Sandman’s child” bei Mario Basanov ir Vidžio dainai “I'll be gone”.

Ką turi turėti geras vienos minutės filmo scenarijus?

Idėja – pagrindinis dalykas.

Kur galima pasisemti idėjų savo scenarijui?

Nežinau, kiekvienam įvairiai. Mane dažnai įkvepia vieta. Paskutinis mano darbas gana “sintetinis”. Jį įkvėpė regimoji patirtis. Tai, ką pamatau, vėliau atsispindi ir mano darbuose.

Kokias klaidas daro žmonės kurdami vienos minutės filmus?

Būna labai gražių filmukų, bet prasta idėja. Arba prastas geros idėjos išpildymas.

Ką galima papasakoti per vieną minutę?

Tikrai ne istoriją, bet konkretų išgyvenimą, akimirką. Per minutę istorijos nepapasakosi.

Geriausias vienos minutės filmukas, kurį dabar prisimeni?

Šis:

Kitas pašnekovas - Rokas Darulis, priklausantis kūrybiniam susivienijimui “Gerifilmai”. Jis - daugkartinis festivalio dalyvis ir fotografas.

Kaip su savo komanda rašei pirmą scenarijų?

Visi gaudydavome ir fiksuodavome idėjas, o tada bandydavom viską suklijuoti. Kažkodėl mūsų scenarijai prasidėdavo nuo pabaigos.

Koks turi būti scenarijus vienos minutes filmui?

Suspaustas riešuto kevale ir išgrynintas.

Kur galima gauti įkvėpimo?

Stebint kasdieninę aplinką. Ten pilna idėjų ir absurdo.

Kaip geriausia generuoti idėjas?

Manau, geriausia tai daryti kolektyve. Daug idėjų gimsta kūrybiškai interpretuojant kažkieno papasakotus kasdienius nutikimus.

Geriausi vienos minutes filmukai yra...

Kažkuo panašūs į geras reklamas.

Koks scenarijus vienos minutes filmukui yra netinkamas?

Tas, kuriame bandoma papasakoti istoriją. Manau vienos minutės filmas turėtų vaizduoti situaciją, o norint pasakoti istoriją, galima kurti pilnametražį filmą arba rašyti knygą.

Ką galima papasakoti per vieną minutę?

Nei daug, nei mažai. Bet savo nuomonę - tikrai galima.

Jūsų dėmesiui, komandos “Gerifilmai” vienos minutės istorija “Socialiniai Londono aspektai”, kuri pernai metais vykusiame kino festivalyje “Pravda 1 minutė”, laimėjo prizą už tautiškumą.

Šiemet naujovėmis pasitikęs festivalis “Pravda 1 minutė” ragina suskubti ir siųsti savo scenarijus, kadangi net penkiems geriausiems atiteks multimedijos kompiuteriai, kuriais bus galima įamžinti savo idėjas. Be to, laimėtojai be jokios atrankos pateks į konkursinę festivalio programą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją