Kaip ir buvo galima tikėtis, abejingų visame pasaulyje nepalikęs režisieriaus Damiano Chazelle romantika alsuojantis miuziklas „Kalifornijos svajos“ (angl. „La La Land“) pelnė visas įmanomas statulėles geriausios komedijos/miuziklo, geriausio komedijos/ miuziklo aktoriaus ir aktorės, geriausio režisieriaus, geriausio scenarijaus, geriausios dainos ir geriausio garso takelio kategorijose.

Geriausia drama tapo „Mėnesiena“ (angl. „Moonlight“). Socialinis filmas apie juodaodžius aplenkė tokias dramas kaip „Pjūklo ketera“ (angl. „Hacksaw Ridge“) ir lyderiu laikytą filmą „Mančesteris prie jūros“ (angl. „Manchester by the Sea“). Geriausiais draminiais aktoriaus tapo Casey'is Affleckas už filmą „Mančesteris prie jūros“ ir Isabelle Hupper už filmą „Ji“ (angl. „Elle“). Antraplanių aktorių kategorijose apdovanojimus laimėjo Viola Davis už savo pasirodymą Denzelio Washingtono režisuotame filme „Tvoros“ (angl. „Fences“) ir visai netikėtai Aaronas Tayloras-Johnsonas už savo pasirodymą dizainerio Tomo Fordo filme „Naktiniai gyvuliai“ (angl. „Nocturnal Animals“).

Geriausiu animaciniu filmu (kaip ir buvo galima tikėtis) tapo studijos „Disney“ projektas „Zootropolis“ (angl. „Zootopia“).

Geriausio užsienio filmo kategorijoje laimėjo filmas „Ji“ (angl. „Elle“), kuris atstovavo Prancūzijai. Filmas sugebėjo aplenkti geriausią 2016 metų Europos juostą „Tonis Erdmanas“ (angl. „Toni Erdmann“).

Šie apdovanojimai kaip jau ir įprasta tapo priešpaskutiniais svarbiais Holivudo apdovanojimais prieš Oskarus, kurie šiais metais bus išdalinti vasario 26 dieną.

Nors „Auksiniai gaubliai“ jau daugelį metų nėra tikslūs „Oskarų“ pranašai, tačiau jie kartais parodo, kas turi absoliučius šansus pelnyti ir auksinę statulėlę. Ir šiais metais be konkurencijos tą padarys aktorius Casey'is Affleckas, kuris jau pelnė visus įmanomus apdovanojimus už savo nepriekaištingą vaidmenį juostoje „Mančesteris prie Jūros“. Žinoma, jo didžiausiu konkurentu laikomas Ryanas Goslingas, tačiau aktorius turi mažai šansų laimėtis prieš Beno Afflecko brolį.

Taip pat, po savo triumfo Auksiniuose Gaubliuose, pozicijas sutvirtino Isabelle Hupper, kuri gali pelnyti ir Oskarą, už savo nugaros palikusi Natalie Portman su filmu „Žaklina“ (angl. „Jackie“) ir stiprų vaidmenį filme „Atvykimas“ (angl. „Arrival“) atlikusią Amy Adams.

Geriausias antraplanis aktorius ir aktorė šių metų Oskaruose nėra aiškūs. Moterų kategorijoje, žinoma, gali laimėti Viola Davis, tačiau nemažai šansų turi Naomie Harris suvaidinusi filme „Mėnesiena“ (angl. „Moonlight“). Vyrų tarpe laimėjimas gali atitekti Mahershala Ali už jo įspūdingą vaidmenį „Mėnesienoje“, nors Auksiniuose Gaubliuose triumfavo Aaronas Tayloras-Johnsonas. Čia analogiška situacija su praeitų metų apdovanojimais, kai Auksinį Gaublį laimėjo Sylvesteris Stallone, o Oskarą – Markas Rylance'as.

Dėl filmo taip pat neaišku, nes yra trys pagrindiniai pretendentai – „Kalifornijos svajos“, „Mančesteris prie jūros“ ir „Mėnesiena“. Būtent tarp jų ir užvirs didžiausia kova. Užtat geriausio režisieriaus titulas Oskaruose gali atitekti Damienui Chazelle'ui už jo kruopštų darbą filme „Kalifornijos svajos“. Taip pat juosta gali laimėti apdovanojimą už geriausią originalų scenarijų.

Aišku ir tai, jog metų animacija taps „Zootropolis“. Filmas tapo tikra atgaiva nuo tęsinių ir visokių šalutinių projektų, todėl nenuostabu, jog jis visur pirmauja.

Muzika, garso takelis, garso montažas, vaizdo montažas, daina – akivaizdu, jog šiose kategorijose lyderiauja „Kalifornijos svajos“.

Nors Auksiniuose Gaubliuose ir laimėjo „Ji“, bet Oskaruose geriausio užsienio filmo kategorijoje didesnius šansus turi vokiečių filmas „Tonis Erdmanas“. Čia vėlgi analogiška situacija su „Leviatanu“ (angl. „Leviathan“) ir „Ida“. Pastaroji kaip tik ir laimėjo JAV kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimą.

Žinoma, kol kas spėti dar per anksti, kol dar nėra pačių 89-ųjų Oskarų apdovanojimų nominacijų, bet po Auksinių Gaublių apdovanojimų įteikimo ceremonijos galima spėlioti, kas taps nugalėtoju vasario 26 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją