Internete sklandančios nuotraukos ir pirmoji vaizdo medžiaga žada, jog šis filmas taps tikru humoro rinkiniu, kuriam diriguos charizmatiškasis Sacha Baron Cohenas.

„Diktatoriuje“ aktorius yra vienas trejuose asmenyse – atlieka pagrindinį vaidmenį, yra juostos prodiuseris bei vienas iš scenarijaus autorių. Tad jau dabar aišku, jog „Diktatorius“ bus tikrai išskirtinė komedija ir sieks šokiruoti savo žiūrovą.

Į filmo režisieriaus kėdę atsisėdo Larry Charles, su S. B. Cohenu jau dirbęs ties skandalinga komedija „Boratas. Kaip šaunusis Kazachstano žurnalistas Amerikoj patirtį graibstė“ (orig. „Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan“, 2006), pelniusia Oskaro nominaciją. 2009-aisiais, po akinamos Borato sėkmės, režisierius L. Charles ir aktorius S. B. Cohenas pasauliui paruošė dar vieną bombą – skandalingą komediją „Bruno“ (orig. „Brüno“, 2009). Kartu sukūrę ne vieną provokuojančią kino juostą, filmo kūrėjai verčia tikėti, jog „Diktatorius“ bus ne mažiau skandalingas filmas.

Filmo siužetą įkvėpė pasakojimas „Zabiba ir Karalius“ (orig. „Zabibah and the King“), kurį, kaip teigiama, parašė vienas garsiausių pasaulio diktatorių, buvęs Irako vadovas Saddamas Huseinas. Vyro valdymo metais šis pasakojimas buvo ekranizuotas ir transliuojamas vienos nacionalinės televizijos, o kiek virto miuziklu. Pagrindinis „Zabibos ir Karaliaus“ veikėjas, geraširdis karalius įsimylį nuostabaus grožio merginą, išprievartautą savo pačios vyro. Kai kurie apžvalgininkai mano, jog šioje idėjoje slypi plonytė alegorija, lyginanti JAV ir Iraką: karalius – tai taikus ir geraširdis Irako vadovas Saddamas Husseinas, o merginą prievartaujantis vyras – tai Jungtinės Amerikos Valstijos.

Aktorius S. B. Cohenas į didįjį kiną sugrąžins aktorę Megan Fox, vos prieš kelis mėnesius skandalingai išmestą iš filmo „Transformeriai 3“ (orig. „Transformers: Dark of the Moon“, 2011), mat gražuolė režisierių Michael Bay prilygino Hitleriui. Šiame filme taip pat išvysime ir Anną Faris, Beną Kingsley bei Johną C. Reilly, ne kartą įrodžiusius savo komedijinius talentus.

„Diktatorius“ žiūrovui papasakos istoriją apie diktatorių, kuris ryžtasi rizikuoti savo gyvybe vien tam, kad apsaugoti savo šalį nuo demokratijos pančių. Kaip jam seksis pamatysime kitų metų gegužės 11 dieną.

Filmo treileris:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją