Vilniečio Antano Maciulevičiaus ir panevėžiečio Alberto Petrausko režisuotas „Labas vakaras, monsieur Miltini“ pasakoja ne tiek apie režisieriaus asmenybę bei kūrybą, kiek apie jo teatrinės tradicijos įtaką bei aktualumą šiandienei šalies kultūrai, atskleidžiamas įvairių asmenybių žvilgsnis į šių dienų kultūros procesus ir tendencijas.

Pasak Panevėžio savivaldybės pranešimo spaudai, filme savo prisiminimais, mintimis dalijasi aktorius Liubomiras Laucevičius, rašytojas Tomas Sakalauskas, filosofas Stasys Stoškus, kompozitorius Giedrius Kuprevičius, sovietinės Lietuvos kultūros ministras Lionginas Šepetys, J.Miltinio mokiniai aktoriai Eugenija Šulgaitė, Regina Zdanavičiūtė, Romualdas Urvinis, Stasys Petronaitis, Algirdas Paulavičius ir kt.

Dokumentinis filmas „Labas vakaras, monsieur Miltini“ sukurtas privačių rėmėjų lėšomis. Jo premjera kultūros centre „Garsas“ numatoma ateinančiais metais. Pasak G.Pučinskienės, vėliau filmo sklaida planuojama visoje šalyje, jį nuomotis bus siūloma švietimo, kultūros įstaigoms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją