Arnolda, Niujorke studijavusi aktorystės paslaptis, grįžusi į Lietuvą pastebėjo, kad gimtinėje trūksta kino festivalių, į kuriuos atvykę svečiai gali tiesiog ilsėtis ir kalbėtis apie kiną. Kadangi aktorei Nida yra antrieji namai, ji nusprendė, kad šis miestelis – tobula vieta tokiam festivaliui: ramybė, jūra ir neskubantys gyventi nidiškiai.

Deja, prieš metus rengtas „Nida short film festival“ vyko ne ant jūros kranto, kaip buvo svajota, bet ne ką prastesnėje vietoje – Nidos menų kolonijoje. Tais metais renginys sulaukė didelio dėmesio – mažoji salytė buvo pilna. Šią vasarą festivalis vyks tris vakarus, rugpjūčio 17–19 dienomis, ant jūros kranto šalia Kupolo, o jeigu orai bus nepalankūs – pačiame Kupole.

Renginio organizatorės Arnoldos Noir tikslas yra komunikacija. Aktorė siekia, kad kino industrijos atstovai Lietuvoje bendrautų, keistųsi kontaktais ir kurtų kartu. Kino festivaliai yra ir pažinčių vieta. Niujorke Arnolda matė daugybę tokių vakarėlių, todėl grįžusi į gimtinę jų pasigedo. Žinoma, jų vyksta, bet ne tiek jau daug.

Šiųmetinio Nida Short Film Festival šūkis – „Turn on the Nida mode!“ (liet. „Įjunk Nidos režimą!“), tai reiškia – tiesiog atsipalaiduok, žiūrėk kiną ir bendrauk su tave dominančiais žmonėmis. Renginio programoje bus ne tik kino, bet ir įvairių dirbtuvių, kuriose specialistai kino entuziastus nemokamai supažindins su kino vaidyba, paaiškins, kaip veikia kamera, išmokys medituoti.

Taip pat festivalyje labai laukiamos šeimos. Kol tėveliai domėsis kinu, su mažyliais paplūdimyje bus žaidžiama ir kalbama apie filmus.

Renginio programoje numatyta trijų teminių vakarų kolizija: pirmasis vakaras – lietuvių kūrėjų trumpametražiai filmai, antrasis – tarptautiniai trumpametražiai filmai, o paskutinį vakarą – muzikiniai klipai, kurių komisija Radistai. Tai, kad užregistruota šimtai filmų, rodo tokių festivalių reikalingumą. Festivalio komanda supranta, kad ne visi galės atvykti į festivalį Nidoje, todėl rugpjūčio 9 dieną 21 valandą kino mylėtojus kviečia į pirmąjį vakarėlį Vilniuje, „Salione“.

Vakarėlis bus skirtas komunikacijai ir muzikai, atspindės festivalio tematiką, taip pat bus pristatyta žiuri ir plačiau papasakota apie festivalio idėją.

Nuo rudens festivalio komanda žada daugiau tokių vakarėlių, į kuriuos sieks sukviesti ir jaunus kūrėjus, ir kino industrijos vilkus. Pirmasis renginys vyks jau rugsėjo 22 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)