13
Kitas

Vasaros kino sezonas. Top 15:

Žiemos/Pavasario kino sezonas. Top 15:

Pirmajame „Laukiamiausių 2017 metų filmų“ skyriuje norėčiau aptarti tuos projektus, kurie pasirodys žiemą ir pavasarį, ir kurių dauguma galbūt savo didybe nusileis būsimiems vasaros hitams, tačiau tai vis vien milijonų kino mylėtojų visame pasaulyje laukiami filmai. Visi filmai bus surūšiuoti pagal išleidimo datas pasaulyje, tačiau kiekvienas iš jų anksčiau ar vėliau pasirodys ir Lietuvos kino ekranuose.

„Nakties įstatymai“ (angl. „Live by Night“) - premjera sausio 20 d.

Oskaru už geriausią 2012 metų filmą „Operacija Argo“ (angl. „Argo“) apdovanotas režisierius, prodiuseris ir aktorius Benas Affleckas vėl imasi kino kūrėjo darbo ir po ketverių metų į kino teatrus sugrįžta su gangsterine kriminaline drama, paremta Denniso Lehane 2012 metais išleistu romanu.

Juosta nukelia mus į XX a. pradžią, į JAV sausojo įstatymo laikotarpį, kai nelegalus pasipelnymo būdas iš alkoholio pardavimo buvo vienu iš svarbiausių pajamų šaltinių gangsteriams. Filme bus parodyta tamsioji šio verslo pusė ir pagrindinio herojaus kova su įstatymais, galinčiais jo gyvenimą paversti pragaru. Tai ne vien filmas apie praeito amžiaus pradžią, bet tai dar ir juosta, kuri galbūt galės laisvai konkuruoti su geriausiais žanro ir temos filmais kaip Bryano De Palmos „Neliečiamieji“ (angl. „Untouchables“) ar Samo Mendeso 2002 metų kriminalinė drama „Kelias į pražūtį“ (angl. „Road to Perdition“).

Asmeninis laukimas - 10/10

„Skilimas“ (angl. „Split“) - premjera sausio 20 d.

Mistinių trilerių meistras, indų kilmės režisierius M. Nightas Shyamalanas, kuris prieš beveik dvidešimt metų pasižymėjo su juostomis „Šeštasis pojūtis“ (angl. „The Sixth Sense“) ir „Ženklai“ (angl. „Sings“) reabilitavo save kaip kino kūrėją, po keturių iš eilės blogų filmų, su mažo biudžeto juosta „Viešnagė (angl. „The Visit“). Ir dabar, jis į kino ekranus sugrįžta su dar vienu įdomiu ir savo paties scenarijaus parašytu filmu.

Juosta pasakoja apie vyrą, kuris pagrobia tris merginas, ir laikydamas jas savo namų rūsyje supažindina su 24 jo kūne gyvenančiomis asmenybėmis. Kraupus ir psichologiškai įtemptas filmas neleis nuobodžiauti nė vieną jo rodymo minutę, o pagrindinio vaidmens atlikėjas Jamesas McAvoy'us privers pamatyti, kaip išties atrodo baimė.

Asmeninis laukimas - 7/10

„Absoliutus blogis: Pabaiga“ (angl. „Resident Evil: The Final Chapter“) - premjera sausio 27 d.

2002 metais režisierius Paulas W. S. Andersonas padovanojo vieną geriausių kompiuterinių žaidimų ekranizacijų, kuri savo siužetu ne tik nudžiugino to paties pavadinimo žaidimo gerbėjus visame pasaulyje, bet ir sukūrė vos ne identišką atmosferą, kurią galėjome jausti žaisdami „Absoliutaus blogio“ serijos žaidimus. Itin kruvinas, brutalus ir turintis daug veiksmo filmas tapo dar ir dideliu šuoliu ukrainietės Millos Jovovich karjeroje, kuri pasirodydavo kiekvienoje šios frančizės dalyje.

Naujas ir jau šeštas filmas serijoje, kurio pasaulinė premjera įvyks sausio 27 dieną, nukels žiūrovus ten, kur viskas prasidėjo – į korporacijos „Umbrella“ slaptą požeminę laboratoriją, kurioje gimė mirtinas virusas, pavertęs Žemės planetos gyventojus į gyvus numirėlius. Juosta žada daug veiksmo, įdomius susidūrimus su „bosais“ ir, žinoma, puikius specialiuosius efektus, kuriais galėjo pasigirti ir pastarieji filmai. Tačiau labiausiai šis filmas laukiamas būtent dėl pabaigos, nes gi įdomu, kaip pasibaigs tiek metų trukusi kova su zombiais.

Asmeninis laukimas - 5/10

„Traukinių žymėjimas 2“ (angl. „T2: Trainspotting“) - premjera sausio 27 d.

Kultinis, 1996 metais sukurtas filmas pagal kontraversiškai vertinamo rašytojo Irvine'o Welsche'o knygą nors ir nesusilaukė finansinės sėkmės, tačiau tapo kino kritikų ir žiūrovų visame pasaulyje pamiltu filmu. Su šia kriminaline komedija taip pat iškilo režisierius Danny'is Boyle'as, kuriam atsivėrė žymiai didesnės galimybės karjeroje, bei aktorius Evanas MacGregoras, kuris gavo laimingą bilietą į Holivudą.

Praėjus daugiau nei dvidešimčiai metų, Oskaru už filmą „Lūšnynų milijonierius“ (angl. „Slumdog Millionaire“) apdovanotas kino kūrėjas Danny'is Boyle'as ir vėl sugrįžta prie jau žinomos temos, bet tai pat sugrąžina į kino ekranus visus pagrindinius pirmoje dalyje vaidinusius aktorius, kurių buvimas sukels tikrą nostalgiją pirmtakui. Sprendžiant iš anonso, žiūrovų lauks toks pat greitas, dinamiškas ir pakvaišęs siužetas ir, kas svarbu, neprimityvus, o subtilus britiškas humoras, kurio mes taip pasiilgome.

Asmeninis laukimas - 10/10

„Tyla“ (angl. „Silence“) - premjera vasario 3 d.

Paskutinį kartą didžiuosiuose kino ekranuose Martinas Scorsese pristatė penkiems Oskarams nominuotą dramą „Volstryto vilkas“ (angl. „The Wolf of Wall Street“) ir nuo to laiko jis dingo lyg į vandenį, nes pradėjo ruoštis savo svajonių projektui - Shusaku Endo knygos „Tyla“ ekranizacijai, kurią jis norėjo perkelti į kino ekranus daugiau kaip trisdešimt metų.

Religinės temos filmas nukels į XVII a. Japoniją, į kurią atvyko misionieriai skleisti Dievo žodį, o taip pat surasti dingusį tėvą Fereirą. Filme bus parodyti abiejų kultūrų ir jų religijų skirtumai bei panašumai, o taip pat tikėjimo galia, kurios vedami misionieriai sugebės išlikti gyvi svetimoje žemėje. Šis rimtas ir labai tamsus pasakojimas, sukels audringas ovacijas peržiūrų metu, nepaliks abejingų gero kino mėgėjų visame pasaulyje.

Asmeninis laukimas - 10/10

„Penkiasdešimt tamsesnių atspalvių“ (angl. „Fifty Shades Darker“) - premjera vasario 10 d.

Prieš dvejus metus kino ekranuose pasirodė pirmoji itin prastai parašytos, bet milijonų supermamyčių, senmergių ir savo vyrais nepatenkintų moterų pamiltos, rašytojos (jeigu ją taip galima pavadinti) E. L. James erotinių fantazijų vaisių perpildytos knygos ekranizacija, kuri vieną po kito mušė finansinius rekordus. Prastai knygos gerbėjų ir kino kritikų priimtas filmas užsidirbo beveik 600 milijonų dolerių, kas paskatino studiją „Universal“ imtis dar dviejų tęsinių.

Ir štai, po dvejų metų (nes rašytojos užgaidos buvo protu nesuvokiamos) sulauksime tęsinio, kuris, bent jau sprendžiant iš pirmųjų anonsų, atrodo visai adekvačiai, lyg tai būtų koks nors tamsus, ne itin protingas, bet patrauklus trileris, o ne erotinių pagrindinių herojų fantazijų išsipildymas. Be to, prie projekto prisijungė ir Oskaro laureatė Kim Basinger, kas dar labiau skatina smalsumą.

Asmeninis laukimas - 2/10

„John Wick. 2 dalis“ (angl. „John Wick. Chapter 2“) - premjera vasario 10 d.

2014 metais režisierių Chado Stahelskio ir Davido Leitcho duetas pristatė filmą, iš kurio niekas nieko nesitikėjo. Tai buvo viena didesnių tų metų staigmenų, kuri ne tik maloniai kėlė nuostabą savo pateikimu, bet ir galingai į kino ekranus sugrąžino „Matricos“ (angl. „The Matrix“) žvaigždę - Keanu Reevesą, kuriam paskutiniais metais ne itin sekėsi su kino projektais.

Naująją būsimos trilogijos dalį režisavo Chadas Stahelskis vienas, bet tai nereiškia, jog filmas bus prastesnis. Pirmieji anonsai ir filmo siužetinės linijos atskleidimas įrodo, jog filmas bus ne ką mažiau kietas, nei jo pirmtakas, o ir veiksmo, geresnių lokacijų ir dar daugiau susišaudymų plane, antroji „John Wick“ dalis turės pralenkti 2014 metais pasirodžiusį filmą.

Asmeninis laukimas - 9/10

„Lego Betmenas. Filmas“ (angl. „The Lego Batman Movie“) - premjera vasario 10 d.

2014 metais pasirodęs animacinis „Lego. Filmas“ (angl. „The lego Movie“) sulaukė didelio pasisekimo visame pasaulyje, tiek finansiškai, tiek ir kritikos atžvilgiu. Juostą puikiai priėmė visų amžiaus kategorijų žiūrovai, kas yra labai retas reiškinys animaciniams projektams, todėl nedelsiant buvo paskelbta, jog ateityje žiūrovų lauks dar daugybė „Lego“ franšizės animacinių filmų. Ir pirmasis iš jų atkeliauja jau 2017 m. vasario mėnesį.

Naujame filmuke istorija suksis aplink žymiausią „DC“ komiksų herojų - Betmeną, kuris savo draugų padedamas stos į kovą su žymiausiais ir piktavališkai nusiteikusiais Gotamo miesto sergėtojo priešais – Harli Kvyn, Džokeriu ir Dviveidžiu. Kaip ir pirmtake, žiūrovų lauks daug gero ir kokybiško humoro, smagi muzika ir nutrūktgalviškai atrodantis nuotykis.

Asmeninis laukimas - 9/10

„Emilija iš Laisvės alėjos“ - premjera vasario 17 d.

Šis naujas režisieriaus Donato Ulvydo filmas tampa bene labiausiai laukiamu lietuvišku kino projektu per daugelį metų. Ir tokie pareiškimai nėra iš piršto laužti. Kino kūrėjas jau įrodė, jog moka kurti didelio biudžeto filmus, o taip pat sugeba nuosekliai pasakoti istorijas, ko negalima pasakyti apie daugumą mūsų šalies kino kūrėjų.

Filmas pasakoja apie 1972 metais Kaune vykusios jaunimo eisenos, reikalaujančios laisvės Lietuvai, istoriją ir apie vieną iš tos eisenos dalyvę – Emiliją, kurios noras sutikti rytojų šviesioje tėvynėje gali atsigręžti prieš ją pačią. Rimtai ir kokybiškai atrodantis projektas galbūt iškels lietuvišką kiną į tokį aukštą lygį, jog bus galima didžiuotis mūsų kinematografija.

Asmeninis laukimas - 7/10

„Didžioji siena“ (angl. „The Great Wall“) - premjera vasario 17 d.

Filmų „Bevardis“ (angl. „Hero“), „Skraidančių durklų namai“ (angl. „The House of Flying Daggers“) ir „Karo gėlės“ (angl. „Flowers of war“) režisierius Yimou Zhangas pristato pačią brangiausią visų laikų JAV ir Kinijos koprodukciją – 150 milijonų dolerių kainavusį fantastinį epą, paremtą viena iš seniausių Kinijos legendų.

Veiksmas sukasi aplink klajoklį Viliamą Gariną, patekusi į viduramžių Kiniją, kur jam tenka stoti į kovą su nematytu priešu - pabaisa, kuri slepiasi už Didžiosios Kinijos sienos. Kupinas veiksmo, didingų susidūrimų ir puikių specialiųjų efektų filmas galbūt netaps dideliu hitu finansine prasme, tačiau tai vienas iš išradingiausių pastarųjų metų fantastinių filmų, kurio veiksmas vystomas Kinijoje.

Asmeninis laukimas - 6/10

„Loganas“ (angl. „Logan“) - premjera kovo 3 d.

2013 metais pristatęs antrąjį ir žymiai solidesnį solinį „Ernio“ (angl. „The Wolverine“) filmą, režisierius Jamesas Mangoldas pasižadėjo, jog jeigu jis dar kartą sugrįš prie šios istorijos, jis sukurs filmą su „R“ cenzu arba paprastai kalbant, filmas bus skirtas vyresnei auditorijai. Kaip pažadėjo, taip ir ištesėjo ir dabar, kovo mėnesį, žiūrovų lauks brutalus ir kruvinas, paskutinis „Ernio“ trilogijos filmas, kuris taip pat taps ir aktoriaus Hugho Jackmano atsisveikinimu su šiuo, beveik dvidešimt metų jo vaidinamu personažu.

Juosta bus paremta itin geru komiksu „Senasis Loganas“ (angl. „Oldman Logan“), kuriame susipažinsime su sentelėjusiu, bet vis dar jėgų kupinu Erniu, kuris tampa vienu iš paskutinių žemėje gyvenančiu mutantu, norinčiu prieš mirtį dar kažką doro nuveikti. Vesterno stiliumi nufilmuotas filmas gali tapti geriausiu filmu visoje „Iksmenų“ (angl. „X-Men“) serijoje, kurio pagrindiniu koziriu tampa rimtumas.

Asmeninis laukimas - 8/10

„Kongas: Kaukolių sala“ (angl. „Kong: Skull Island“) - premjera kovo 10

Net sunku patikėti, kad King Kongui jau virš aštuoniasdešimt metų, nes būtent pirmąjį kartą apie šią didžiulę beždžionę pasaulis išgirdo 1933 metais. Su kiekvienu nauju pasirodymu kine, jis vis augo, filmų kokybė gerėjo ir 2005 metais studijos „Universal“ ir „Žiedų valdovo“ (angl. „Lord of the Rings“) trilogijos kūrėjo Peterio Jacksono pastangomis buvo sukurtas idealiausias šios istorijos variantas. Tačiau dabar, po 2014 metų sėkmės su filmu „Godzila“ (angl. „Godzilla“), pristatoma visiškai nauja vizija į šį padarą, kuri neturės nieko bendro su ankstesniais King Kongo pasirodymais kinuose.

Šiame antrajame numatytos trilogijos filme, kurią vainikuos Godzilos ir King Kongo susidūrimas, žiūrovams pristatomas šiuolaikinis pasaulis, kuriame kažkur vandenyne atsiranda paslaptingoji Kaukolių sala. Joje gyvena padarai, kurie turėjo išnykti dar prieš daugelį milijonų metų, o jų karaliumi ir vietiniu gyventoju tampa didžiulė beždžionė. Pirmasis anonsas parodė, jog filmas turi labai didelį potencialą, todėl tikėkimės, jog tai bus dar vienas puikus nuotykių filmas, kuriuos kiekvienais metais galime suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų.

Asmeninis laukimas - 8/10

„Gražuolė ir pabaisa“ (angl. „Beauty and the Beast“) - premjera kovo 17 d.

Nusprendusi perkelti savo žymiąsias animacines pasakas į vaidybinius filmus, studija „Disney“ su kiekvienas metais pristato vis kokybiškesnius ir prabanga alsuojančius projektus, kurie sukelia nostalgiją žymiai animacijai.

Naujuoju studijos „Disney“ projektu, kuriam žadamas milijardo dolerių uždarbis visame pasaulyje, tampa du Oskarus laimėjusio 1991 metų animacinio filmuko „Gražuolė ir pabaisa“ perdirbinys. Naujoji juosta, atkartojanti 1991 metų siužetą, atrodo tiesiog pasakiškai, o dekoracijos, specialieji efektai, herojų kostiumai – sukelia vien tik nuostabą. Akivaizdu, kad kovo mėnesį mūsų laukia vienas gražiausių ir šilčiausių 2017 m. filmų.

Asmeninis laukimas - 9/10

„Dvasia šarvuose“ (angl. „Ghost in the Shell“) - premjera kovo 31 d.

Režisieriui Rupertui Sandersui atiteko ne itin lengva užduotis – jis turėjo ekranizuoti vieną iš geriausių ir sunkiai adaptuojamų fantasto Masamune Shirow mangą „Dvasia šarvuose“. Tačiau, sprendžiant iš anonsų, kino kūrėjui pavyko ne tik atkurti mangoje pristatytą pasaulį, bet ir sukurti atitinkamą, būdingą M. Shirow kūriniui, atmosferą.

Pagrindinį vaidmenį būsimame filme atlieka kieta ir veiksmo filmuose jau daugelį kartų pasižymėjusi Scarlett Johansson, kuriai atitenkina kiborgės policininkės vaidmuo. Jos tikslas – sugauti hakerį, kuris grasina visam pasauliui. Kupinas įstabių vizualinių efektų, staigaus ir kvapą gniaužančio veiksmo bei muštynių, filmas gali tapti vienu iš įdomesnių metų atradimų arba gali tapti ir dideliu mangos gerbėjų nusivylimu.

Asmeninis laukimas - 8/10

„Greiti ir įsiutę 8“ (angl. „The Fate of the Furious“) - premjera balandžio 14 d.

Prieš prasidedant vasaros kino sezonui gegužės mėnesį, balandį žiūrovams bus pristatytas pirmasis potencialus 2017 metų milijardierius. Ir tokios paraiškos yra teisingos. Kiekviena prieš tai buvusi „Greitų ir įsiutusių“ dalis pradedant 4-uoju filmu, kaskart užsidirbdavo vis daugiau pinigų, kol 2015 metais pristatytas septintasis serijos filmas perkopė pusantro milijardo dolerių uždarbį.

Naujo filmo laukia daugelis žiūrovų visame pasaulyje ne vien dėl gražių moterų, automobilių, kieto veiksmo, ne ką mažiau kietesnių plikagalvių vyrų, bet ir dėl to, kad labai smalsu pamatyti juostą, kurioje neišvysime visų ankstesnių dalių herojaus Brajano, kurį vaidino tragiškai autokatastrofoje žuvęs Paulas Walkeris. Užtat juosta pasipildė naujais veidais – Oskaro laureate Charlize Theron, kuri žada užkurti tikrą pirtį mylimai Dominiko Toreto komandai.

Asmeninis laukimas - 7/10

13
Kitas

Vasaros kino sezonas. Top 15:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)