Ypatingo dėmesio festivalio pardavimo akcija sulaukė pirmosiomis dienomis, kai organizatoriai vos spėjo registruoti visus, norinčius įsigyti festivalį.

„Nors parduodame nuo 1 iki 90 festivalio minučių, dažniausiai žiūrovai perka po 5 minutes. Tai nebuvo netikėta, už šį pirkinį atsilyginame vertingomis dovanomis – pirkėjui dovanojame ne tik festivalio rėmėjo juostelę ar marškinėlius, bet ir vardinę akreditaciją, leisiančią vaikščioti į visus festivalio seansus nebesirūpinant bilietais“, – teigė „Nepatogaus kino“ direktorius Gediminas Andriukaitis.

Pasak jo, organizatorius nudžiugino vilnietė, nusprendusi už 500 Lt nusipirkti 50 festivalio minučių.

„Mergina mums papasakojo, kad ieškojo įsimintinos dovanos gimtadienio proga ir nusprendė pasidovanoti sau kino seansą. O mes atsidėkodami pažadėjome, kad artėjant festivaliui leisime išsirinkti bet kurį filmo seansą ir programoje jį pristatysime rėmėjos vardu“, – teigė G. Andriukaitis.

Iki gegužės vidurio tapti „Nepatogaus Kino“ savininku galima įsigijus minučių festivalio svetainėje. Žmogaus teisių kino festivalio rengėjai siekia parduoti 3600 minučių ir visiems pirkėjams žada dovanų – nuo suvenyrų iki kvietimų į festivalio atidarymą. Visos surinktos lėšos bus naudojamos padengti festivalio organizavimo kaštus.

„Kino festivalis yra brangus projektas, kainuojantis per 100 tūkst. litų. Norime išlaikyti „Nepatogų Kiną“ nekomerciniu ir prieinamu visiems. Šia akcija siekiame, kad visi žiūrovai, norintys, kad festivalis ir toliau gyvuotų, galėtų prisidėti prie jo organizavimo“, – teigė festivalio direktorius.

Septintasis žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalis „Ad Hoc: Nepatogus Kinas“ Vilniuje vyks spalio 23 – 30 d., o vėliau keliaus po kitus Lietuvos miestus. Tai unikalus dokumentinių filmų festivalis ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse, pristatantis tarptautinio pripažinimo bei apdovanojimų sulaukusių dokumentinių filmų programą. Jo metu rengiami susitikimai su filmų režisieriais, organizuojamos diskusijos žmogaus teisių temomis ir kiti edukaciniai renginiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją