Kiekvienas kino mėgėjas, užėjęs į „Nepatogaus kino“ svetainę, gali nusipirkti nuo 1 iki 90 festivalio minučių, taip prisidėdamas prie rudenį vyksiančio renginio biudžeto. Festivalio rengėjai siekia parduoti 3600 minučių ir tokiu būdu surinkti 36 tūkst. litų paramos.

„Atsigręžėme į festivalio žiūrovus tikėdamiesi, kad būtent jie šiemet padės sukaupti pradinį įnašą, padėsiantį pritraukti kitų rėmėjų. Manome, kad „Nepatogus kinas“ aplink save jau yra subūręs palaikančių žmonių bendruomenę, vertinančių festivalio programą ir idėją bei norinčių prisidėti prie jos įgyvendinimo“, – sako festivalio direktorius Gediminas Andriukaitis.

Mainais už paramą, visiems rėmėjams žadama atsidėkoti festivalio suvenyrais ir dovanomis. Kiekvienas, nusipirkęs bent vieną festivalio minutę, ras savo pavardę festivalio rėmėjų sąraše. Už didesnę paramą bus atsilyginta įdomesnėmis dovanomis. Pavyzdžiui, įsigiję 5 festivalio minutes gaus ne tik suvenyrus, bet ir vardinę akreditaciją, su kuria galės patekti į visus festivalio renginius, nesirūpindami bilietais. Norintys įsigyti visą festivalio seansą galės džiaugtis visomis dovanomis ir lygiuotis greta didžiųjų festivalio rėmėjų.

Bene didžiausią praėjusių metų „Nepatogaus Kino“ išlaidų dalį sudarė filmų autorinės teisės (12 tūkst. litų), kino salių ir projekcinės įrangos nuoma (17 tūkst. litų) ir festivalio svečių kelionės ir apgyvendinimas (7 tūkst. litų). Iš viso festivalio organizavimas kasmet atsieina virš 100 tūkst. litų.

„Mūsų festivalyje bilietas kainuoja tik 1 centą ne todėl, kad filmai nieko nekainuoja, o todėl, kad tokia yra žmogaus teisių kino festivalio filosofija – suteikti galimybę filmus pamatyti visiems be išimties“, – sako festivalio direktorius.

„Nepatogus kinas“ – išskirtinis dokumentinio kino festivalis Baltijos šalyse ir vienas labiausiai lankomų kino renginių Lietuvoje. Per septynerius gyvavimo metus festivalio seansus aplankė daugiau nei 60 tūkst. žiūrovų. „Nepatogaus kino“ programą sudaro tarptautinio pripažinimo ir apdovanojimų sulaukusių dokumentinių filmų programa, rengiami susitikimai su jų režisieriais, organizuojamos diskusijos žmogaus teisių temomis ir kiti edukaciniai renginiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją