„Mano profesija koncentruojasi į kompiuterio sukurtus fizinius reiškinius. Standartinis pavyzdys filme: sprogimai, ugnis, pastatų griovimas, cunamiai ir panašiai, bet kadangi „Džiunglių knyga“ yra filmas, kuriame mūsų kompanijai buvo iškeltas tikslas parodyti gamtos grožį, mes turejome atkurti natūralius gamtos reiškinius.

Didžiausias iššūkis man buvo vandens užduotis. Tai viso labo 2-3 minučių klipas filme, kaip meška Baloo plaukia upe su Maugliu ant pilvo ir dainuoja. Mums reikėjo aktyviai bendradarbiauti su skyriumi, kuris kūrė meškos kailį ir surasti sprendimą, kaip mano sukurtas vanduo turetų judinti tą kailį“, – pasakojo Ž. Kučas.

Vaikinas atskleidė, jog komandai teko peržiūrėti labai daug vaizdų su realiomis meškomis, kurios plaukioja vandenyje, kad išsiaiškintų, kaip kailis ir vanduo reaguoja vienas į kitą. „Atrodo gana maža dalis filmo, bet tai užtruko apie 6 mėnesius. Viena scena, kuri trunka nuo 2 iki 8 sekundžių, užimdavo nuo 1 iki 5 terabaitų vietos“, – kūrybos užkulisius išdavė Ž. Kučas.

Pasidomėjus, kaip mokyklą metęs ir į Mančesterį emigravęs jaunuolis sugebėjo nueiti kelią iki darbo tokioje kompanijoje, Ž. Kučas neslėpė, jog teko ištverti ir ne vieną bemiegę naktį.

„Mančesteryje įstojau į koledžą, kuriame 2 metus mokiausi tai, apie ką visada svojojau – medijos kūrimą. Tai buvo pagrindai į mano svajonių darbą. Tuo pačiu metu dirbau, kad galėčiau sau leisti keliauti ir mėgautis dar vienu savo hobiu – fotografavimu bei filmavimu“, – apie gyvenimo pradžią užsienyje pasakojo vaikinas.

Vėliau Ž. Kučas įstojo į Londono universitetą, o po antrojo kurso nusprendė paieškoti, kur galėtų atlikti praktiką: „Nusprendžiau išsiųsti savo darbus į kelias studijas Londone, kurios siūlė apmokamą vasaros praktiką. Mane sudomino „MPC“. Kiekvienais metais šią praktiką nori gauti apie 600 žmonių, o atrenka tik 8.“

Nors atranka išties didžiulė, tačiau vaikinui, nusiuntus savo darbą, nusišypsojo sėkmė ir praktikos vietą vasarai jis užsitikrino.

„Vasarai besibaigiant supratau, kad reikės grįžti į paskutinį kursą, kas buvo išties apmaudu, nes man darbe labai gerai sekėsi. Todėl paprašiau mūsų skyriaus vadovo pasilikti dirbti ir tuo pačiu metu baigti paskutinį kursą universitete, ir po kelių savaičių gavau gavau teigiamą atsakymą ir priėmiau iššūkį“, – pasakojo Ž. Kučas.

Vaikinas neslepia, kad buvo išties sunkių momentų, kuomet reikėjo derinti darbą ir mokslus, tačiau bemiegės naktys nesutrukdė kryptingai siekti savo tikslo: „Pabaigiau mokslus ir tuo pačiu metu gavau „Metų jaunojo darbuotojo“ apdovanojimą, už dideles pastangas dirbant, mokantis bei atliekant vaidmenį „Džiunglių knygos“ projekte.“

Pasibaigus darbams „Džiunglių knygos“ projekte, Ž. Kučas dirbo su tokių filmų kūrimu, kaip „Karibų piratai“ bei „X-menai“, o dabar savo karjeros tęsti išvyko į Australiją, kur gavo naujų darbo pasiūlymų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)