Kūrėjai žiūrovams paruošė staigmeną – šįkart filme išvysime net du Makleinus: tėvą ir sūnų. Bandydami išspręsti asmenines savo problemas Rusijos sostinę, kurioje vyksta filmo veiksmas, jiedu paverčia tikrų tikriausiu griuvėsių rinkiniu.

Nors veiksmo trilerio „Kietas riešutėlis. Puiki diena mirti“, tiesioginio juostos „Kietas riešutėlis 4“ tęsinio veiksmas vyksta Holivudo scenaristų taip pamėgtoje Rusijoje, juosta buvo filmuojama Rytų Europoje – Budapešte, Vengrijoje. Šiame mieste nufilmavę reikiamas scenas, juostos kūrėjai persikėlė į Serbijos sostinę Belgradą, kur tęsė filmavimo darbus. Nepaisant to, jog veiksmo trileris buvo filmuojamas Rytų Europoje, ekrane visas filmo veiksmas, išskyrus kelias scenas Niujorke, vyksta Maskvoje, į kurią filmo kūrėjai taip ir neįkėlė kojos.

Šįkart už penktojo garsiosios franšizės filmo vairo sėdo režisierius Johnas Moore, veiksmo trilerių „Maksas Peinas“, „Fenikso skrydis“ ir „Už priešo linijos“ kūrėjas. Šnekama, jog šį režisierių pasirinko pats Bruce Willisas. Veiksmo trilerių žvaigždė tvirtino esąs sužavėtas režisieriaus gebėjimu kurti natūraliai atrodančius ir gyvenimiškus filmus, neperkrautus kompiuterine grafika ir veiksmo scenomis. Vos prasidėjus penktosios juostos filmavimo darbams B. Willisas užsiminė, jog tikėtina, kad žiūrovai sulauks ir šeštojo filmo apie „kietą riešutėlį“ ir šelmiškai pridūrė pagalvosiąs apie tai iškart po penktojo filmo premjeros.

Filmų apie kietą riešutėlį franšizė B. Willisą pavertė vienu iš brangiausiai apmokamų Holivudo aktorių. Pirmasis filmas apie kietą riešutėlį kino ekranus išvydo 1988-aisiais. 28 mln. JAV dolerių kainavęs filmas į savo sąskaitą susižėrė 138 mln. dolerių, o po dvejų metų sulaukė tęsinio. 70 mln. dolerių kainavęs filmas viršijo visus lūkesčius ir pakartojo pirmtako sėkmę – uždirbo 240 mln. dolerių. Štai taip ėmė augti filmų apie kietą riešutėlį biudžetai, o kartu su jais ir juostų uždirbamas pelnas. Trečiasis serijos filmas, pasirodęs 1995-aisiais kainavo 90 mln. dolerių ir uždirbo daugiau nei 361 mln. Štai tuomet kūrėjai sustojo ir padarė pertrauką, į kino ekranus kietą riešutėlį sugrąžinę tik po 12 metų pertraukos. Brangiausiu franšizės filmu tapusi juosta kainavo 110 mln. dolerių ir uždirbo beveik 384 mln. Neoficialiais duomenimis, juostos kūrėjai tikisi, jog filmas „Kietas riešutėlis. Puiki diena mirti“ taps ne tik pelningiausiu, tačiau ir populiariausiu serijos filmu.

Penktajame filme apie kietą riešutėlį Džonas Makleinas (akt. Bruce Willis) leidžiasi į Maskvą, kur ketina padėti su netinkama kompanija susidėjusiam savo sūnui (akt. Jay Courtney), kuris, kaip paaiškėja, yra CŽV agentas, patekęs į keblią padėtį.

Deja, iš pirmo žvilgsnio paprasta užduotis net ir kietam riešutėliui pasirodo esanti sunkiu uždaviniu, ypač tuomet, kai kelią pastoja tarptautiniai teroristai, o ant kortos stovi ne tik Makleinų, tačiau ir planetos gyventojų gyvybės. Į mirtiną kovą vardan pergalės prieš teroristus Makleinai stos vasario 15 dieną.

Anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)