Šis jaunas vyras anksčiau pragyvenimui užsidirbdavo būdamas apsaugininku. Dabar jo sąskaitoje – 26 kino apdovanojimai ir dar 24 nominacijos, nors filmas apie Rokį – tik antras jo karjeroje. Pats režisierius sako, kad nei vienas apdovanojimas jam nebuvo toks brangus, kaip filmo “Krydas: gimęs kovoti” prodiuserių pasitikėjimas.

Pirmasis R. Cooglerio rimtasis darbas Holivude – filmas “Fruitvale Station”, kuris kino teatruose pasirodė 2013-aisiais. Jame, beje, vaidino ir Michaelas B. Jordanas, kurį pamatysime Rokio Balboa tęsinyje vaidinant pagrindinį - Adonio Krydo - vaidmenį. Tai, kad “Krydas: gimęs kovoti” jau yra nominuotas Auksiniam gaubliui, o S. Stallonei už naujausią Rokio vaidmenį labai rimtai prognozuojamas Oskaras, įrodo, jog R. Coogleris išties nusipelno jaunojo kino genijaus titulo.

“Krydo idėją nešiojausi prieš daugelį metų, nes augau su Rokio legenda – mano tėtis buvo didžiulis šių filmų mėgėjas. Ir kai tėtis susirgo bei gulėjo mirties patale, man prasidėjo emocinė krizė. Pamaniau: kas būtų, jei taip pat nutiktų didžiausiam mano tėvo herojui? Mačiau, kad brangiausiam žmogui ima trūkti vyriškumo, kuris padeda kovoti su liga. Todėl nusprendžiau padovanoti jam šią dovaną. Žiūrėdamas filmą jis verkė. Juostoje “Krydas: gimęs kovoti” yra labai daug detalių iš mano ir tėčio gyvenimo”, - pasakoja R. Coogleris.

Filmas “Krydas: gimęs kovoti”, kuris Lietuvos kino teatruose pasirodys sausio 15 dieną, yra septintoji “Rokiados” dalis. Pirmą kartą į kino ekranus Rokis Balboa žengė dar 1976 metais ir pirmasis jo varžovas buvo Apolas Krydas, vėliau tapęs vienu geriausių Rokio draugų. Praėjus beveik 40 metų, estafetę perima Apolo sūnus Adonis, o Rokis Balboa sutinka jį treniruoti ir paversti naujuoju čempionu.

Intriguojantis filmo „Krydas: gimęs kovoti” anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)