Kaip rašoma filmo platintojų pranešime spaudai, scenarijaus autoriaus Johno Logano teigimu, šią pabaisą įkvėpė realus gelmių plėšrūnas, itin reta ryklių rūšis – raganosis ryklys (angl. Goblin Shark), dar vadinamas „rykliu goblinu“.

Raganosis ryklys, kaip ir neomorfai, gali išplėsti savo nasrus, kad pagriebtų grobį. Vis dėlto neverta bijoti, nes „goblino“ paplūdimyje nesutiksi, jie tūno giliai jūroje.

Grįžtant prie to paties žanro, kuris kadaise ir išgarsino šį filmą, režisierius R. Scott nori ir vėl pateikti žiūrovams visą tai, ką mes galėjome matyti dar 1979 metų filme – kino juostoje išvysime visas svetimo stadijas – kiaušinius, veidačiupius bei suaugusį monstrą – neomorfą.

Režisieriaus teigimu, „Svetimas. Covenant“ nėra tiesioginis pirmojo „Svetimo“ tęsinys. Iš pradžių tai turėjo būti 2012 m. filmo „Prometėjas“ antroji dalis, tačiau taps visiškai nauja trilogija, kuri atsakys į klausimus užduotus ankstesniuose frančizės filmuose.

Filmo „Svetimas. Covenant“ veiksmas vyksta 10 metų po „Prometėjo“ įvykių. Erdvėlaivio „Covenant“ įgula sekdama pagalbos skambutį suranda planetą, kuri iš pirmo žvilgsnio primena rojų, tačiau iš tiesų yra pragaras – tamsus ir itin pavojingas pasaulis.

Filme vaidina daugybė žymiausių Holivudo veidų: aktoriai Michaelas Fassbenderis, Noomi Rapace, Jamesas Franco, Katherine Waterston, Billy Crudupas ir kiti.

Fantastinis filmas „Svetimas: Covenant“ kinuose nuo gegužės 12 d.

Tik pilnamečiams skirtas filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)