Paskelbtas ir filmo siužetas: „Streikas“ pasakos apie juodaodį DJ‘ėjų Luke (aktorius Ebeneezer Sowah), kuris per savo 21-ą gimtadienį sužino apie turtingų tėvų nuslėptą močiutę iš Lietuvos. Atvykęs į Vilnių, Luke įsimyli maištingą lietuvę Martą (aktorė Vilma Kutavičiūtė) ir susižavi jos draugais, lietuvių elektroninės muzikos „beatmaker‘iais“ bei jų homoseksualiu vadybininku Andy (aktorius Šarūnas Zenkevičius). Gavęs iš Vilniaus mero netikėtą pasiūlymą vadovauti naujam elektroniniam muzikos klubui, Luke sutinka; tačiau ar pasiūlymas nepasirodys klastingas?..

„Streikas“ paremtas faktais iš tikro Lietuvos klubinės muzikos scenos gyvenimo. R. Zabarausko scenarijų konsultavo vienas garsiausių šios muzikos vadybininkų, britų DJ‘ėjus Mark Splinter, kuris taip pat bus atsakingas už filmo garso takelį. „Streiką“ palaiko ir kitos Lietuvos muzikos ir meno asmenybės: projekto ambasadoriais sutiko būti „M.A.M.A“ apdovanojimuose geriausia metų dainininke išrinkta Jazzu, Pravda.lt apdovanojimų „metų naujokų tėvu“ įvardintas muzikos kūrėjas Vaiper Despotin, bei choreografas Denisas Kolomyckis.

„Streiko“ projektą palaiko ir garsūs kino režisieriai, sutikę pasirašyti vieną savo DVD penkiems aukotojams, kurie parems filmą tūkstančiu dolerių. Tokiu būdu paramą R. Zabarausko filmui išreiškė jau anksčiau „Streiko“ projektą rekomendavę Holivudo režisieriai Gus Van Sant („Gerasis Vilas Hantingas“) ir John Cameron Mitchell („Triušio uola“), o taip pat eksperimentinio kino kūrėjai Bruce LaBruce ir Marie Losier bei vienas žymiausių lietuvių kino kūrėjų Jonas Mekas. „Streiką“ remia ir Niujorko gėjų ir lesbiečių eksperimentinio kino festivalis „MIX NYC“.

Ar realybe paremtas korumpuoto Vilniaus mero personažas, režisierius Romas Zabarauskas atsakė dviprasmiškai: „Deja, korumpuoti ne tik merai, ir ne tik Vilniuje, ir ne tik Lietuvoje. Tai gilesnė problema nei viena ar kita spalvinga asmenybė.“ Sudėtingas problemas jaunatviškai nagrinėjantį filmą planuojama filmuoti jau šią vasarą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)