Anaiptol – televizijos ekranus neseniai pasiekė artėjančio vyrų krepšinio čempionato anonsas, kurį su savo komanda kūrė būtent D. Ulvydas. Tai pakurstė gandus, kad žinomas kino kūrėjas vėl ėmėsi reklamų kūrimo ir šiemet gerbėjai filmo jau nebeišvys.

„Kalbant apie artėjančias Kalėdas, man atrodo, kad dar nesibaigė praėjusios, prasidėjusios 2013 metų birželį. Tada, filmuodami juostą „Kaip pavogti žmoną“, puošėme eglutę, montavome filmą, tada vyko premjera ir tikrosios Kalėdos, o vėliau iškart ėmėme galvoti apie šias Kalėdas ir sėdome rašyti scenarijų“, – sakė režisierius.

Pasak D. Ulvydo, šių metų juosta bus pradėta filmuoti netrukus, tačiau daugiau informacijos apie tai kol kas atskleisti dar anksti.

„Kartais norisi rėkti visa gerkle ištisus metus, o kartais norisi ramiai kurti ir mėgautis kiekviena to minute nesišvaistant pažadais. Taip, filmas tikrai bus, jis jau seniai suplanuotas ir kruopščiai ruošiamas gimimui. Norėjome ne tik pasiūlyti kažką naujo žiūrovams, bet ir iššūkio sau bei komandai. Tokį uždavinį susikūrėme ir juo degame. Galiu išduoti tik tiek, kad žiemą, kada į kino teatrus ateisite mūvėdami pirštines ir avėdami apsnigtus batus, filme bus labai karšta. O ar eglutę puošime suomiškoje pirtyje, ar Egipte, kol kas nenoriu atskleisti“, – intrigavo žinomas kino kūrėjas.

Jis teigia besilaikantis principo kiekvieną kartą savo žiūrovams pateikti kažką visiškai naujo, iki tol nedaryto: „Sukūrėme pirmąją istorinę nuotykių dramą, pirmąją Lietuvoje erotinę komediją, po to nufilmavome filmą viename kambaryje su keturiais aktoriais ir tai buvo sėkmė. Šiemet taip pat sieksime nustebinti žiūrovus tuo, ko iš esmės Lietuvos kino rinkoje dar nebuvo. Tikrai žiūrovų laukia stiprus ir, tikimės, malonus siurprizas.“

Tiesa, jis ne tik režisuos naująją prieš pat Kalėdas pasirodysiančią juostą, bet ir bus jos prodiuseris. Tai jis darys su ilgamečiu bičiuliu Žilvinu Naujoku, filmas bus jau penktasis jų darbas kartu. Pasak D. Ulvydo, jei su filmu elgiesi kaip tėvas su savo kūdikiu, tuomet darai viską – ir lėkštes plauni, ir knygas skaitai, ir pinigus uždirbi: „Taip pat ir su filmu. Būti tik jo kūrėju – per didelė prabanga. Aš dažnai sakau, jog ne dirbu, o gyvenu. Užsiimu tuo, kas man arčiausiai širdies, o tai kartais sugeneruoja ir atlyginimą. Kai darai tai, ką myli, supranti, jog viskas įmanoma: ir filmą sukurti, ir pinigus rasti, ir padaryti tai, kas iš šono atrodo neįmanoma. Eiti ir verkšlenti, kaip sunku sukurti filmą, aš nenoriu. Kinas yra magijos pasaulis, kai tamsioje salėje sėdintys žmonės nusiima kaukes ir pradeda tikėti tuo, ką duodi iš ekrano, tad vardan viso to ir norisi daryti tuos sunkius darbus.“

Gal tai bus režisieriaus „gyvenimo filmas“? „Žiauriai gera eiti likimo vingiais ir iš anksto nieko labai neplanuoti. Gali tiesiog kurti tai, ką jauti ir jei atsitiks taip, kad tai bus įvertinta, bus geriausias rezultatas ir didžiausias atpildas už darbą. Jaučiu, kad pagrindinis faktorius, pagrindinis vertės kriterijus – reikalingumas. Jei kūrėjo kūryba nesuprantama, mano galva, jis geriau jau eitų dirbti kažką vertingesnio. Jei gyveni tarp žmonių, tai ir kurti reikia jiems“, – sakė D. Ulvydas.

Tiesa, žinomas kūrėjas neslepia, jog būsimasis jo filmas taip pat bus komedijos žanro. Pasak jo, per ilgą savo, kaip režisieriaus, karjerą jis įsitikino: jei juosta nuoširdžiai patinka jam pačiam, tuomet neabejotinai patiks ir žiūrovui: „Ypač tai pastebėjau komedijos žanre. Jei sumontavus filmą jauti, kad kažkuri vieta yra juokinga ir tau, tai jau faktas, kad ji bus juokinga ir kitiems. Po tokių atradimų supranti, kad nieko tu neapgausi. Koks žiūrovas bebūtų, jis nepriima falšo, tuštybės bei chaltūros. Ir jei komedija atrodo paviršutiniškas žanras, tai profesionalai žino: tai pats sunkiausias žanras, reikalaujantis daugiausiai įdėjimo, atsidavimo, atvirumo ir sąžiningumo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)