Bendruomenės santykius, jos stiprybes ir silpnybes savo kūryboje dažnai tyrinėjantis režisierius savo naujajame filme žiūrovus įtraukia į sudėtingą žmogiškų jausmų ir instinktų dramą. Filmas kelia aktualius klausimus, provokuoja ir verčia abejoti visuotinai pripažįstama tiesa.

Danijos provincijoje gyvenantis darželio auklėtojas, Lukas, su miestelio bendruomenės pagalba po sunkių skyrybų ima stotis ant kojų. Jis randa merginą ir naują darbą, rodos, pradeda gerėti ir jo santykiai su sūnumi. Šiai idilei, deja, nelemta išsipildyti. Nekaltai išsprūdę mažos mergaitės žodžiai vyro gyvenimą paverčia nepakenčiamu.

Apie filme nagrinėjamą pedofilijos problemą filmo režisierius ir scenarijaus autorius Thomas Vinterbergas: „Kai augau 8-ajame dešimtmetyje, miestelio bendruomenėje visi vaikai lakstė nuogi ir niekas nebuvo tvirkinamas. Aš galėjau sėdėti ant nuogo suaugusiojo kelių ir niekam į galvą nebūtų atėjusi mintis, kad kažkas yra negerai. Dabar dėl pagrįstų priežasčių pasaulis yra stingdomas baimės, nerimo ir įtarumo“.

„Medžioklės“ pasaulinė premjera įvyko praėjusių metų Kanų kino festivalyje, kur filmas pelnė Ekumeninės žiuri prizą, o jo pagrindinio vaidmens atlikėjas, Madsas Mikkelsenas, buvo išrinktas geriausiu aktoriumi.

Šiemet filmas yra nominuotas Britų kino ir televizijos akademijos apdovanojimuose, geriausio užsienio filmo kategorijoje.

Abejingų nepaliksiančio filmo „Medžioklė“ premjeros vasario 1 d. įvyks Vilniuje „Skalvijos“ kino centre bei kino teatruose „Pasaka“ ir „Multikino“; Kaune vasario 1 d. filmą žiūrovai išvys kino teatre „Cinamonas“, o Panevėžyje kino teatre „Garsas“; nuo vasario 9 d. filmas bus rodomas ŠMC kino salėje Vilniuje, o vasario 15 d. danų juosta startuos Marijampolės kino teatre „Spindulys“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)