Keturias nominacijas gavo drama "Valandos" ("The Hours"), tiek pat - "Adaptacija" ("Adaptation") ir komedija "Mano didelės sočios graikiškos vestuvės" ("My Big Fat Greek Wedding") bei epinis veiksmo filmas "Žiedų valdovas: dvi tvirtovės" ("Lord of the Rings: The Two Towers").

Apdovanojimus dalijanti Kino aktorių gildija atstovauja kino ir televizijos aktoriams ir aktorėms. Pastaraisiais metais Holivudo apdovanojimų sezone gildija įgavo nemažai įtakos, nes dažnai atspėja geriausius metų aktores ir aktorius.

Geriausių moterų aktorių apdovanojimus gildija siūlo "Čikagoje" vaidinančiai Renė Zelvėger (Rene Zellweger), "Valandų" žvaigždei Nikolei Kidman (Nicole Kidman), Džulijanai Mur (Julianne Moore) už vaidmenį filme "Toli nuo dangaus" ("Far From Heaven"). Šioje kategorijoje taip pat buvo nominuotos Selma Hajek (Salma Hayek) iš "Fridos" ("Frida") ir Diana Lein (Diane Lane) iš "Neištikimosios" ("Unfaithful").

Geriausio aktoriaus kategorijoje varžysis Ričardas Giras (Richard Gere) iš "Čikagos", Adrianas Brodis (Adrian Brody) iš "Pianisto" ("The Pianist"), Nikolas Keidžas (Nicolas Cage) iš "Adaptacijos", Danielis Dei Liuisas (Daniel Day Lewis) iš "Niujorko gaujų" ("Gangs of New York") ir Džekas Nikolsonas (Jack Nicholson) iš "Šmito istorijos" ("About Schmidt").

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją