„Su dideliu liūdesiu pranešame, kad Frankas mirė šiandien, 2016 metų sausio 30 dieną, savo namuose, apsuptas artimųjų. Jis buvo puikus aktorius; jo labai ilgėsis draugai ir šeima“, – sakoma F.Finlay tinklalapyje paskelbtame pranešime.

F.Finlay tapo didele žvaigžde Britanijoje dėl savo vaidmens 1971 metų trumpame televizijos seriale „Kazanova“ (Casanova). JAV Kino meno ir mokslo akademijai jis buvo siūlomas apdovanoti už Jago vaidmenį 1965 metų „Otelo“ ekranizacijoje, kurioje taip pat vaidino Laurence'as Olivier.

Be to, jis suvaidino Portą režisieriaus Richardo Lesterio 1973 metais sukurtoje Alexandre'o Dumas romano „Trys muškietininkai“ (Les Trois Mousquetaires) ekranizacijoje.

Frankas Finlay

F.Finlay vėl vaidino Portą 1974 metų filme „Keturi muškietininkai: miledi kerštas“ (The Four Musketeers: Milady's Revenge) ir 1989-ųjų „Muškietininkų sugrįžime“ (The Return of the Musketeers).

Be kita ko, jis vaidino Romano Polanski „Pianiste“ (The Pianist), kariniame nuotykių filme „Laukinės žąsys“ (The Wild Geese), istorinėje dramoje „Kromvelis“ (Cromwell), filme apie juodaodžių išnaudojimą „Šaftas Afrikoje“ (Shaft in Africa) ir 1984 metais sukurtoje Charleso Dickenso (Čarlzo Dikenso) apysakos „Kalėdų giesmė“ (A Christmas Carol) televizijos ekranizacijoje, kur jis sukūrė Džeikobo Marlio vaiduoklio vaidmenį.

Anglijos šiaurės vakarinėje Lankašyro grafystėje gimęs F.Finlay aktoriaus karjerą pradėjo teatro scenoje, gavęs pirmąjį profesionalų vaidmenį 1951 metais. 1984-aisiais, per karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) vadovaujamą naujametinę apdovanojimų ceremoniją jam buvo įteiktas Britanijos imperijos komandoro ordinas (CBE).

Pagerbdamas aktorių, su kuriuo vaidino „Laukinėse žąsyse“, seras Rogeris Moore'as sekmadienį pareiškė, kad F.Finlay buvo „didis kolega“, o muzikantas bei aktorius Davidas Essexas savo „Twitter“ žinutėje rašė: „Labai gaila, kad mielasis Frankas Finlay vakar mirė. Jis buvo nuostabus aktorius ir džentelmenas. ... Ilsėkis ramybėje.“