Sekmadienio vakarą Vytautė apsilankė 22:45 valandos filmo „Black“ seanse, kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ ir netruko suprasti, kad ramiai jo nepažiūrės: „4 salė, filme nebuvo daug žmonių, tad tikrai galvojau, kad filmą pažiūrėsiu labai ramiai. Tačiau už manęs ir mano draugo sėdinčios dvi poros elgėsi beveik kaip rodomos gaujos filme. Garsiai juokėsi, gėrė sidrą ir alų, garsiai komentavo filmą.“

Neištvėrusi triukšmo Vytautė paprašė porelių patylėti, tačiau jiems nesutikus – neliko nieko kito kaip tik nueiti pas apsaugos darbutojus, kuriuos, pasirodo, gan sunku surasti.

„Pamačiusi „Kino pavasario“ darbuotoją, pasakiau apie mums nemalonius potyrius kino seanso metu. Jis pažadėjo, kad užeis, tad nuėjau ramiai ir galvojau, kad čia mano nuotykiai ir baigsis“, – sakė Vytautė.

Tačiau vos „Kino pavasario“ darbuotojas paliko salę – porelės vėl grįžo prie savo nemandagaus elgesio, o prie to prisidėjo ir spragėsių mėtymas į kitus žiūrovus: „Po kelių bandymų mesti spragėsius į kitus žmones, vienas jaunuolis (tiesa, labiau tiktų pavadinimas „marozas“) tiesiog atsistojo ir trenkė tam kuris mėtė. Kilo sąmyšis.
Ir vėl mano visuomeniškumas sakė, kad reikia nueiti pas apsaugą. Nuėjau. Pasakiau. Ir tai ką išgirdau – manęs tikrai nenudžiugino. Buvo daug pasimetimo ir nežinojimo, ką daryti. Jaučiausi beveik pati kalta, kad išvis ką nors pasakiau, nes jiems reikia sugalvoti ką daryti.“

Pasak Vytautės, į kino salę atėję apsaugos darbuotojai nė nesugebėjo nieko pasakyti: „Filmas buvo beveik pasibaigęs, bet ar tikrai čia taip jau normalu? Norėtųsi, kad po pirmo įspėjimo būtų kažkaip sureaguota, o ne tiesiog tylima, nenorint įžeisti tų 4 personų. Bet juk salėje sedėjo kiti 32 žmonės. Jų gerbti nebereikia?“

DELFI susisiekus su „Forum Cinemas Vingis“ atstovu buvo pateiktas toks komentaras:

Situacija iš tikrųjų nemaloni. Specializuotos apsaugos, budinčios kino teatre, deja, neturime. Kontrolės-apsaugos darbuotojo funkcija yra palaikyti tvarką fojė ir kino salėje, ir įvertinus situaciją, esant poreikiui iškviesti mus aptarnaujančią „G4S Lietuva“ apsaugos įmonę. Kontrolės-apsaugos darbuotojas kaip visada budėjo trečiame aukšte. Apie nesusipratimus salėje buvo informuotas „Kino pavasario“ savanorio, tačiau patikrinus salę triukšmo ar trikdymo nepastebėjo (matyt triukšmadarys jau buvo nuramintas skaitytojos įvardinto „marozo“).

Jau įspėjome visą aptarnaujantį personalą atidžiau ir dažniau tikrinti kino sales ir operatyviau reaguoti į tokias kritines situacijas. O kadangi šios situacijos problema yra asmeninė vidinė kultūra, jos žemas lygis, tad galvojame ir apie specialią socialinę reklamą, ugdant tam tikrų žiūrovų pagarbą ir savigarbą kitų klientų atžvilgiu – juk kiekvienoje salėje, kiekviename kino seanse neprisodinsime policininko. Policininkas turi sėdėti kiekviename iš mūsų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)