„Drąsiai galiu teigti, jog šis filmas, šis vaidmuo pakeitė mano likimą. Tai ne šiaip sau lengvo turinio juosta, kur šaudo ir gaudo. Man tai buvo itin svarbu, nes turiu ypatingus ryšius su Dievu, patyriau nemažai situacijų, kuomet supratau, jog jis tikrai egzistuoja. Tai – nepakartojama. Dabar mano misija keliauti ir skleisti Dievo gėrį, jo žodį“, – sakė L. Neesonas.

Naujausias 74-erių M. Scorsese filmas „Tyla“, kuris nominuotas „Oskarui“ už geriausią kinematografiją, pasakoja apie apie abejones ir viltį. Juostos, kuri jau pasiekė Lietuvos kino teatrus, veiksmas vyksta XVII amžiuje. Istorinė drama pastatyta pagal 1966-ųjų metų japonų rašytojo Shusaku Endo to paties pavadinimo šedevrą, 2007 m. išleistą ir lietuvių kalba. Holivudo legenda M. Scorsese prisipažino, kad tai yra jo svajonių projektas, kuriam jis ruošėsi beveik trisdešimt metų.

„Dar tik dėliodamas juostos štrichus žinojau, jog pagrindiniam, Tėvo Fereiros vaidmeniui, labiausiai yra tinkamas Liamas. Pažįstu jį jau seniai ir žinau, koks jis dvasingas. Be to, niekam ne paslaptis, jog bet kuriam vaidmeniui šis aktorius atsiduoda 150 procentų“, – pasakoja M. Scorsese.

„Tyla“ pasakoja istoriją apie Portugalijos jėzuitų šventiką, tėvą Fereirą (jį vaidina L. Neesonas), kuris, skleisdamas krikščionybės tiesas Japonijoje, patenka į samurajų nelaisvę. Pasklidus žiniai, jog kankinamas jis išsižadėjo tikėjimo, į Japoniją gelbėti savo mokytojo iškeliauja du tėvo Fereiros mokiniai – tėvas Rodrigesas (akt. Andrew Garfieldas) ir tėvas Garupė (akt. Adamas Driveris). Šalyje, kurioje krikščionybė laikoma erezija ir yra įmanoma tik pogrindyje, Rodrigesas ir Garupė susiduria su neįsivaizduojamu priešiškumu, žiaurumu ir persekiojimu. Ar sugebės du jaunuoliai iškęsti kūno ir dvasios skausmą, likti ištikimi savo tikėjimui ir savo Dievui?

„Šedevru“, „metų filmu“, „epiniu ir stulbinančiu“, „nepaprastu pasiekimu“, „filmu, kurio meldėme“ ir kitais epitetais apibūdinama istorinė drama „Tyla“ – jau Lietuvos kino teatruose.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją