Į Europos kino koledžą (EKK) įvairių kino žanrų, scenarijaus rašymo, režisūros, vaidybos ir t.t. dėstyti susirenka žymiausi pasaulio režisieriai, prodiuseriai bei dramaturgai.

EKK buvo įkurtas 1993 metais Danijos pajūrio mieste Ebeltofte. Pagrindinis jo tikslas yra prisidėti prie sėkmingo kino industrijos vystymosi Europoje. Koledžo garbės tarybos nariai yra tokie visame pasaulyje garsūs kino kūrėjai kaip Bernardo Bertolucci (Bertoluči), Larsas von Trieras, Aki Kaurismäki (Kaurismaki), Milos Formanas, Andrzejus Wajda (Andžėjus Vaida), Theo Angelopoulos (Teo Angelopulos), Alanas Parkeris, Jean-Claude'as Carrière'as (Žan-Klodas Kareras) ir kiti.

EKK suteikia teorinių bei praktinių žinių visose audiovizualinio sektoriaus srityse. Čia gali studijuoti kino profesionalai, studentai ar žmonės, tiesiog mylintys kiną ir norintys dalyvauti jo kūrime. EKK turi kino studiją, kelis kino teatrus, laboratorijas, montažo ir garso studijas, biblioteką, administracinius pastatus, gyvenamąsias dėstytojų bei studentų patalpas ir net savo "garsią" virtuvę į kurią kviečiami darbuotis pasižymėję Danijos virėjai. Tai bene vienintelė kino mokykla, galinti pasiūlyti tokį kiekį mokymosi priemonių po vienu stogu ir prieinama tiek audiovizualinio sektoriaus profesionalams, tiek studentams.

Tai, jog A.Mateliui ir A.Stoniui buvo pasiūlyta vadovauti dokumentinio kino kursui šioje kino Mekoje, rodo didžiulę Europos kino profesionalų pagarbą ne tik mūsų režisieriams, bet ir apskritai Lietuvos dokumentiniam kinui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją