Paprasta ir kartu keista istorija. Pokario Amerikos fabrikėlyje dirba naivi čekų imigrantė Selna (roko dainininkė Bjork). Nors yra pusaklė - juk L.von Trieras negali apsieiti be herojų fizinių ar ir dvasinių defektų, - moteris dalyvauja, kuriant saviveiklos miuziklą pagal "Muzikos garsus", ir apskritai daug fantazuoja. Naivumas, besiribojantis su psichikos liga, atveda ją į nevalingą nusikaltimą ir jos pačios mirtį.

Tokios priešingos nuomonės apie filmą Kanuose apskritai retai kada pasiskirsto. "Tai - kvailiausias filmas, mano matytas gyvenime", - sakė svečias iš Australijos. "Genialu, sukrečia", - tvirtino kai kurių (ne visų) rusų balsai.

Kanuose juostą pagaliau pristatė pats L.von Trieras, įveikęs tariamą kelionių fobiją, ir Catherine Deneuve, ekrane suvaidinusi herojės draugę. Žiūrėti į prancūzų kino "pirmąją damą", nešiojančią tepaluotus chalatus bei darbininkės skarelę, buvo labai linksma.

Lietuvą daugelis dar prisimena ir ja domisi. Vienas šveicarų kritikas pasakė daug malonių žodžių apie Algimanto Puipos "Elzę iš Gilijos", kurią jis matė Berlyne: ir dėl savitai perteiktos įvairių tautų sandraugos, ir dėl plastikos, ir dėl Janinos Lapinskaitės vaidmens.