Jaunojo kino virtuozo Ryano Cooglerio filmas, kainavęs vos 35 milijonus dolerių, tėvynėje jau užsidirbo 105 mln. dolerių. Visame pasaulyje juosta tik dabar pradeda savo šlovingą kelią, todėl tikėtina, jog filmui pavyks perkopti 200 milijonų dolerių ribą. Kino profesionalai kritikų pamėgtame puslapyje „Rottentomatoes“ juostai skyrė net 93 procentus iš 100 teigiamų recenzijų, o vartotojų puslapis „IMDB“ davė 8.1/10 įvertinimą iš 43 tūkstančių žmonių balsų.

Filmo sėkme patenkintas ir jo prodiuseris, vienas pagrindinių aktorių, legendinio Rokio Balboa atlikėjas Sylvesteris Stallone, kuris jau ne sykį sakė, kad pasiryžęs „Krydo“ pratęsimui. Žinoma, legenda paminėjo, kad taip įvyks jeigu juosta taps finansiškai sėkminga ir pelnys žiūrovų meilę. Dabar, kai filmui pranašaujami Oskarai ir kiti svarbūs apdovanojimai, aktorius pradėjo svarstyti apie tęsinio istoriją.

Viena iš tęsinio versijų gali tapti kelionė laiku ir Carlo Weaterso vaidinamo personažo Apolo Krydo grįžimas, kuris žuvo ketvirtojo „Rokio“ filmo ringe po susidūrimo su rusų boksininku Ivanu Drago. „Šiuo metu svarstau apie „Krikštatėvio 2“ pateikimą. Būtent tokiu principu norime pateikti tęsinį“, – kalbėjo S. Stallone.

Pasak S. Stallones, buvęs amerikietiško futbolo žaidėjas ir veiksmo filmų aktorius Carlas Weatersas yra labai geroje formoje. „Negaliu patikėti, kad dar kartą išeisiu su juo į ringą. Net jei tai ir suvaidinta dvikova“, – džiaugėsi S. Stallone.

Apie ką bus tęsinys, nepranešama, tačiau kalbos eina, jog tai gali būti savotiškas atsakas 1985 m. filmui ir patiems rusams. Tikėtina, jog filme gali pasirodyti ir pats Ivanas Drago.

Ar į režisieriaus kėdę sugrįš filmo režisierius R. Coogleris nežinoma, nes kino kūrėjas pasirašė sutartį su studija „Marvel“ režisuoti „Juodąją Panterą“ (angl. „The Black Panther“), kuri kino ekranuose pasirodys 2018 metais.

Pagrindinius vaidmenis filme „Krydas: gimęs kovoti“ atliko Michaelas B. Jordanas, Sylvesteris Stallone, Tessa Thompson, Ritchie‘is Costeris ir kt.

Filmas į Lietuvos kino ekranus atkeliaus jau sausio 15 dieną.

Filmo anonsas: