Tai – romantiška komedija, pasakojanti apie jaunos poros nuotykius, patiriamus tada, kai iki altoriaus lieka suskaičiuotos valandos. Pasaulio kine tokio žanro filmai paprastai baigiasi laimingai, tačiau pagal šio filmo scenarijų pabaigoje pokšteli visai ne širdies formos fejerverkai.

„Be 5 Min. Vedę“ tapo realių personažų kreivu veidrodžiu. Filme pajuokiami įtarios nuotakos (o ir jos turtingo tėtušio) desperatiški bandymai užtikti jaunikį nepatogioje situacijoje ar motinos ryžtas kontroliuoti vestuvių planavimą, nes svarbiausias iškilmių asmuo – ji pati.

Komedijoje gausu kuriozinių įvykių, atsitiktinių pažinčių, skausmingai gyvenimiško priešingų lyčių poreikio ieškoti vieniems kitų dėl bendros harmonijos gamtoje.

Aistringam epizodui, beje, gali pakurstyti ir pusamžis dėdė, dar turintis parako tiesiogine prasme, kas labiau gąsdina nei džiugina. Tokio personažo dėka komedijoje užuodžiamas erotinis prieskonis, sumišęs su linksmų išgertuvių kvapeliu. Bus ir tradicinės vyrų eitynės „dar po šimtą ir baigiame“, tik paaiškės, kad jos gali nuvesti visai ne ten, kur paprastai baigiasi bernvakariai. Ir pagaliau, žiūrovų laukia romantiškas tikrų jausmų prabudimas kažkur Panemunės pievų ūkuose, tarp Kauno ir Jurbarko. O tada jau – laikas vestuvėms. Žinoma, jei tam išties tinkamas laikas...

Filmo „Be 5 Min. Vedę“ prodiuseris, režisierius ir pagrindinis scenarijaus autorius – gerai žinomas Kauno muzikos prodiuseris Dalius Pletniovas. Savo garso įrašų studijoje jis sukūrė, aranžavo, prodiusavo daugiau nei 700 dainų, dirbo su garsiais Lietuvos atlikėjais ir grupėmis, tarp jų – Džordana Butkute, SEL, Donatu Montvydu, Gintare Karaliūnaite, Merūnu Vitulskiu, Linu Adomaičiu, „Naujaisiais Lietuviais“, Danguole Beinaryte, Ryčiu Cicinu, „Studentėmis“, „Funky“, Kastyčiu Kerbedžiu ir daugybe kitų.

Be to, D. Pletniovas yra sukūręs, režisavęs ir įgarsinęs tūkstančius komercinių reklamų, parašęs scenarijus spektakliams „Ką Galvoja Vyrai“ ir „Tik Kūdikiai Gimsta Dori“.

Prieš keletą metų su bendraminčiais Dalius sėdo rašyti scenarijaus filmui „Be 5 Min. Vedę“. „Mes norėjome formuoti vaizdo gamybos studiją, surinkti komandą. Idėjos vedini 2014-aisiais ryžomės kurti filmą, pirmiausiai su aktoriais aptarę svarbiausią dalį: „Ar galime padaryti filmą be pinigų?“. Pamėginome iš pradžių nufilmuoti bandomąjį treilerį. Jis buvo baisus ir mūsų netenkino. Supratome, kad dar yra kur tobulėti ir nukėlėme filmavimo startą į 2015 metus“, – juokiasi D. Pletniovas.

Vis dėlto jam pavyko suburti profesionalų komandą ir laikytis savų principų. „Nenorėjome kino kurti iš tų veidų, kurie migruoja iš vienos filmavimo aikštelės į kitą. Visi populiarūs Vilniaus aktoriai jau atrodė pabodę, jų veikėjai – nuspėjami, vienodi, svarbu, kad būtų apstu keiksmažodžių.

Pabandėme kurti kitokį humoro produktą – filmą be riebių keiksmažodžių. Sutelkėme dėmesį į Kauno aktorių žiedą, pasikvietėme kelias žinomas dainininkes: vieną pagrindinių vaidmenų patikėjome Karinai Krysko-Skambinei, kuri įkūnija švelnų moteriškumą, o kartu turi velniškos ugnies. Tokiu pat „džinu butelyje“ galėčiau pavadinti diplomuotą džiazo vokalistę Aistę Tomkevičiūtę ar „Original Copy“ vokalistę Eglę Petrikaitę. Vienoje gražiausių ir sudėtingiausių filmo scenų pasirodo Evelina Sašenko, tobulai atlikdama nepakartojamo grožio kūrinį. Dar nenoriu išduoti visų pavardžių, bet garantuoju, kad ekrane pasirodys ne vienas įžymus žmogus, kartais – visai netikėtame amplua“, – atskleidžia režisierius.

Filme „Be 5 Min. Vedę“ pagrindinius vaidmenis sukūrė Kauno aktoriai: Saulius Čiučelis, Ramūnas Šimukauskas, Ridas Žirgulis, Daiva Lebeliūnaitė, Remigijus Endriukaitis, Saulius Bagaliūnas ir daugelis kitų. Komedijos premjera vyks Kaune, kino teatre „Cinamon“ sausio 6 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)