Festivalio, kuris garsėja aukštojo kino meno ir Holivudo spindesio deriniu, pradžiai JAV režisierius Wesas Andersonas atvežė savo keistą fantaziją "Mėnesienos karalystė" (Moonrise Kingdom), kurioje pasakojama apie įsimylėjusių vaikų porą, pabėgusią iš savo miestelio Naujojoje Anglijoje.

Tarp šios juostos žvaigždžių yra Bruce'as Willisas, kuris vaidina mažo miestelio policininką, ir Billas Murray, įkūnijęs paniurusį tėvą.

Tačiau įžymybėms raudonuoju kilimu žingsniuojant į iškilmingą premjerą, žiniasklaidos dėmesį bandys paveržti Sachos Barono Coheno alter ego generolas Aladinas - komedijos "Generolas" (The General) žvaigždė, kuri rengia spaudos konferenciją netoliese esančiame viešbutyje "Carlton".

Tarp "karališkųjų Holivudo asmenų", atvykstančių į Kanus, yra Nicole Kidman, Bradas Pittas ir Robertas Pattinsonas, kurie ateinančias 12 dienų šiame Žydrojo kranto kurorte viešės drauge su intelektualiojo kino kūrėjais.

Šiemet šioje pagrindinėje pasaulio kino vitrinoje bus galima išvysti narkomanų kelionių, sąžinę perkratyti verčiančių dramų, stilingų gangsterių istorijų ir tokių Kanų grandų kaip Davidas Cronenbergas, Kenas Loachas ir Michaelis Haneke sugrįžimą.

2012-ųjų programoje žadami susitikimai su akinamo spindesio žvaigždėmis - N.Kidman, Marion Cotillard, Jessica Chastain, Kylie Minogue, Kristen Stewart, R.Pattinsonu ir B.Pittu. Ir tai - toli gražu ne visas sąrašas.

Festivalyje bus ir įprastų šampanu laistomų vakarėlių, svarbių filmų platinimo sandorių ir viešųjų ryšių akcijų, tokių kaip britų komiko S.Barono Coheno "ginkluota" intervencija viešbutyje "Carlton".

"Ali G", "Borato" (Borat) ir "Bruno" žvaigždė, kuri per praėjusią "Oskarų" įteikimo ceremoniją pasipuošė karinėmis regalijomis ir barstė velionio Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-Ilo "pelenus", jau surengė savo naujojo filmo premjerą ir į Kanus atvyko tiesiog kelti sumaišties.

2006-aisiais jis, reklamuodamas "Boratą", Kanuose pasirodė su garsiuoju "mankiniu" - ekscentrišku šviesiai žaliu maudymosi kostiumu su petnešomis.

Dėl prestižinės Kanų "Auksinės palmės šakelės" varžosi 22 filmai, kuriuos visus režisavo vyrai. Apdovanojimas bus įteiktas per iškilmingą festivalio finalą gegužės 27 dieną.

Devynių narių vertinimo komisijai vadovauja "Auksinės palmės šakelės" laureatas Nanni Moretti iš Italijos.

Jai taip pat priklauso aktorius Ewanas McGregoras ir mados dizaineris Jeanas Paulis Gaultier.

Dėl Kanų aukso varžysis du JAV režisieriai: Lee Danielsas, kuris pristatys nekantriai laukiamą filmą "Laikraštininkas" (The Paperboy) su N.Kidman, pasakojantį apie žurnalistą, mėginantį reabilituoti mirties bausmės laukiantį kalinį, ir Jeffas Nicholsas, netikėtai patekęs į konkursinę programą su filmu "Dumblas" (Mud) apie du paauglius ir bėglį.

Pernai Roberto De Niro vadovaujama žiuri apdovanojo Terrence'o Malicko filmą "Gyvenimo medis" (The Tree of Life), kuriame vaidina B.Pittas ir Seanas Pennas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją