Šmaikščiai į pirmąją meilę ir santykius šeimoje žvelgiantis filmas, į pagalbą pasitelkęs talentingiausių aktorių žvaigždyną ir septintojo dešimtmečio žavesį, sužavėjo ne tik Kanų kino festivalį, bet ir lietuvius gero kino gurmanus.

Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ direktorė Vida Ramaškienė, po filmo premjeros teigė, kad „Mėnesienos karalystė“ – tai daugiau nei valanda trunkanti jausminga, tačiau čia pat – Wes Andersiškai šmaikšti istorija, tiesiog prikaustanti prie kino ekranų ir įtraukianti į nepaprastai žavų pasaulį.

Jai pritarė ir kino kritikas Edvinas Pukšta, teigiantis, kad šį filmą būtina pamatyti visiems gero kino mėgėjams.

„Filmas giliai nagrinėja brandos amžių pasiekusių vaikų ir tėvų santykius ir padeda suprasti, ką reiškia paaugliui peršokti į suaugusiųjų lygą. Todėl jį būtina pamatyti visoms šeimoms, – tikino E. Pukšta. – Ir dar – visiems melancholiškų, saldžiarūgščių, ironiškų, linksmų ir ekscentriškų nuotykių mylėtojams.“

„Wes Andersonas gudrus šelmis, kuris mus verčia mąstyti, o pats tyliai kikena į kumštį. Operatoriaus darbas nuostabus!“ - susižavėjimo po filmo peržiūros neslėpė ir TV laidų vedėjas Rytis Zemkauskas.

Intelektuali ir ironiška komedija – tikras gardėsis akims. Kino dailininkai, montažo režisieriai ir kompozitoriai viską apgalvojo iki menkiausių smulkmenų. Septintojo dešimtmečio apranga, šukuosenos, interjerai, netgi spalvos – viskas pateikta taip įtaigiai bei kruopščiai, jog galima pamanyti, kad filmo kūrėjai rado laiko mašiną.

Svarbų akcentą uždeda ir kompozitoriaus Alexandri'o Desplat muzika ir garso takeliui parinktos senų laikų dainos, atkuriančios 1965-ųjų autentiką bei ekscentriškus personažus juostoje įkūnijantis ryškiausias Holivudo žvaigždynas – Bruce Willis, Edwardas Nortonas, Tilda Swinton. Billy Murray, Harvey Keitelis, Frances McDorman.

Juostos siužetas nukelia į 1965-ųjų vasarą. Atokioje saloje prie Naujosios Anglijos pakrantės įsikūrusioje skautų stovykloje susipažinę dvylikamečiai pamilsta vienas kitą taip stipriai ir nuoširdžiai, kad nusprendžia dviese pabėgti į laukinę gamtą. Deja, judviejų planas patinka ne visiems – suaugusieji pradeda įsimylėjėlių medžioklę.

Ramus salos gyvenimas apvirsta aukštyn kojomis. Mergaitės mama (akt. Frances McDormand) kelia isteriją, tėtis (akt. Bill Murray) kažką slepia, o skautų vadovas (akt. Edward Norton) pradeda savarankišką tyrimą. Į bėglių paiešką leidžiasi ir principingas salos šerifas (akt. Bruce Willis) dėl paslaptingo jaunuolio dingimo įtariantis visus iš eilės...

„Mėnesienos karalystės“ anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)